Politie Gelderland-Zuid

Beschonken achter stuur

Nijmegen, Zaltbommel, 07-11-2009 o Surveillerende agenten zagen een 41-jarige man uit Nijmegen slingerend over de weg rijden. Dat gaf aanleiding om hem staande te houden en een blaastest te laten afleggen. De man bleek teveel alcohol te hebben genuttigd om nog achter het stuur te mogen kruipen.

Twee surveillerende agenten reden in de nacht van vrijdag op zaterdag rond half twee over de Van Boetbergweg in Nijmegen. Voor hen zagen zij een auto de bocht in de weg wel heel ruim nemen en het voertuig wisselde abrupt van rijstrook. Dat was voor de agenten een reden om te achterhalen waarom er zo slingerend werd gereden. Zij hielden de bestuurder staande en verzochten hem een blaastest af te leggen omdat zij vermoedden dat de man gedronken had. De man, van 41 jaar en afkomstig uit Nijmegen, blies een resultaat van 510 microgram alcohol per liter uitgeademde lucht.
De man werd aangehouden en kreeg een rijverbod opgelegd van 5 uur. Na verhoor werd een proces verbaal opgemaakt om naar de officier van justitie te sturen.

Zaltbommel
In Zaltbommel weigerde rond datzelfde tijdstip een vrouw mee te werken aan een blaastest. Deze vrouw, een 50-jarige vrouw uit Zaltbommel, was betrokken bij een verkeersongeval op de Thorbeckestraat in Zaltbommel. In het kader van de door de politie ingestelde procedure botsen is blazen werd de vrouw verzocht een blaastest af te leggen. Zij weigerde mee te werken. Zij werd mee naar het politiebureau genomen voor een ademanalysetest waaraan zij voldeed. De test gaf een resultaat van 360 microgram alcohol per liter uitgeademde lucht. Zij kreeg een rijverbod van 3 uur opgelegd en na haar verhoor werd eveneens een proces verbaal opgemaakt.
(13)

Laatst gewijzigd 07-11-2009 16:51 | © Regio Gelderland-Zuid |