Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom

Bergen op Zoom , 07-11-2009

Twee aanhoudingen voor openlijke geweldpleging

BERGEN OP ZOOM: De politie hield vrijdagmiddag op het politiebureau twee verdachten van openlijke geweldpleging aan. De twee 17-jarige jongens uit Halsteren worden ervan verdacht half september van dit jaar een 17-jarige jongen uit Halsteren zwaar te hebben mishandeld. De jongens, bekenden van elkaar, hadden al eerder een conflict met elkaar gehad.
De 17-jarige jongen deed 19 september aangifte van de openlijke geweldpleging. Hij zou op de Burgemeester Stulemeijerlaan door een groep jongens zijn ingesloten en in elkaar geslagen. Hierbij was hij vele malen geslagen en geschopt. De jongen was hierbij ten val gekomen en had geprobeerd op te staan, maar dit lukt niet omdat de jongens hem bleven mishandelen. Hij hield hieraan meerdere zwellingen en blauwe plekken in het gezicht en op het lichaam over.
De verdachten werden op het politiebureau ontboden en zijn in
verzekering gesteld. De politie onderzoekt de zaak verder.

Politie houdt man aan voor bedreiging

ROOSENDAAL: De politie hield vrijdag aan het begin van de avond een 30-jarige man uit Bergen op Zoom aan voor bedreiging met een mes. Een getuige meldde dat er een man met een stok in de Brugstraat rondliep. De politie zag bij aankomst dat de man om zich heen liep te slaan. Voorbijgangers weken geschrokken voor de man uit. De politie zag dat hij iets in zijn hand hield. Dit bleek een mes te zijn. De man is aangehouden. Hierbij bedreigde hij de politiemensen. Op het
politiebureau bleef de man agressief. Hij is in verzekering gesteld.

Beschonken automobiliste veroorzaakt chaos

HOOGERHEIDE: De politie hield zaterdag even na middernacht een 56-jarige vrouw uit Hoogerheide aan voor rijden onder invloed, het verlaten van de plaats van een ongeval zonder zijn identiteit bekende te maken en roekeloos rijden.
De vrouw was die nacht vanaf de Maareberg in Ossendrecht richting Hoogerheide gereden en had op haar weg tal van aanrijdingen
veroorzaakt. Op de Maareberg reed de vrouw een hek omver en reed richting de Ossendrechtseweg. Passerende scooterrijders zagen dit en volgden de vrouw. Op de Ossendrechtseweg reed de automobiliste tegen een bloembak en vervolgens tegen een geparkeerde auto, die op zijn beurt tegen een bestelbus botst.
In de Raadhuisstraat botste de vrouw wederom tegen een bloembak en daarna tegen een geparkeerde auto, die doorschoof tegen een volgende geparkeerde auto.
De politie neemt aangifte op van de gedupeerde. Van meerdere getuigen is een verklaring opgenomen.
De verdachte is overgebracht naar het politiebureau. Uit een
ademanalyse kwam een uitslag van 725 ug/l. De vrouw kreeg een
rijverbod van 8 uur en haar rijbewijs is ingevorderd. Tegen de verdachte wordt proces- verbaal opgemaakt.

Scooterrijder aangehouden na dollemansrit

BERGEN OP ZOOM: De politie hield zaterdag omstreeks 01.15 uur een 16-jarige inwoner van Halsteren aan. Rond 01.00 uur zagen
surveillerende agenten de man en een bijrijder op een scooter zonder helm met hoge snelheid richting de Lange Parkstraat rijden. De bestuurder reed de Wassenaarstraat in en negeerde hier een rood stoplicht. De bestuurder reed via de Zuid-Oostsingel het Stationsplein op en vervolgens door richting de Wattweg. Onderweg negeerder hij nog een rood licht, stak schuin straten over en bleef met snelheden van rond de 80 km/u rijden. De politie gaf de bestuurder meerdere
stoptekens, maar hier voldeed hij niet aan. Uiteindelijk kon hij op de Wattweg worden klemgereden. De koplamp van de bromfiets bleek niet te werken, waardoor de twee op de scooter voor overig verkeer erg slecht zichtbaar waren geweest tijdens hun dollemansrit. De bestuurder is aangehouden. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. De bijrijder kreeg een bekeuring voor het niet dragen van een helm.

Auteur: Inge Rijgersberg

Laatst gewijzigd 07-11-2009 14:13 | © Regio Midden en West Brabant |