Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda

Breda, 07-11-2009

Man aangehouden voor auto-inbraak

BREDA: De politie hield vrijdag aan het eind van de middag een 22-jarige man met onbekende woon- of verblijfplaats aan. De man wordt ervan verdacht tussen zondagmiddag 1 november en maandagochtend 2 november te hebben ingebroken in een auto aan de Dreef. Hierbij werd het portier van de auto van de gedupeerde verbogen en werd onder andere de hoedenplank weggenomen. Een oplettende getuige stelde de 78-jarige eigenaar van de auto op de hoogte en gaf het kenteken door van de auto die hij vlak na de inbraak zag wegrijden.
De politie hield de 22-jarige man aan en stelde hem in verzekering.

Geen aanhoudingen in horecanacht

BREDA: De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag geen aanhoudingen verricht in het centrum. Er zijn twee bekeuringen uitgedeeld voor wildplassen.

Winkelmedewerker houdt agressieve winkeldief aan

PRINSENBEEK: De politie hield vrijdagmiddag een 33-jarige man uit Breda aan voor diefstal met geweld. Personeel van een winkel in de Groenstraat werd door een klant geattendeerd op een winkeldief. De winkelmedewerker zag dat de man goederen in zijn jas stopte en vertelde hem dat hij was aangehouden en hij de politie ging bellen. De winkeldief probeerde te ontkomen en maakte slaande bewegingen richting de winkelmedewerker. De dief kwam hierbij ten val en kon worden aangehouden.
De politie nam de man over en stelde hem in verzekering. Van de gedupeerde is aangifte opgenomen.

8 aanhoudingen bij alcoholcontrole

ETTEN-LEUR/BREDA: De politie hield donderdag op verschillende plaatsen alcoholcontroles.
In de loop van de middag werd begonnen met een alcoholcontrole op het Schoonhout. Hier zijn 240 blaastesten afgenomen. Er zijn twee
automobilisten aangehouden, die 430 ug/l en 270 ug/l bliezen tijdens de ademanalyse. Deze controle duurde tot 19.00 uur.
Hierna werd de controlepost opgezet op de Fellenoordstraat. Hier zij 290 blaastesten afgenomen. Drie bestuurders zijn aangehouden. De uitslag van de ademanalyse die hen werden afgenomen bedroeg 880 ug/l, 650 ug/l en 315 ug/l.
Op de Claudius Prinsenlaan hebben 158 bestuurders een blaastest gedaan. Ook hier werden drie automobilisten aangehouden. Uitslagen van de ademanalyses bedroegen 235 ug/l, 300 ug/l en 220 ug/l.
In totaal werden 688 blaastesten afgenomen en 8 aanhoudingen verricht.

Van twee bestuurders is het rijbewijs ingevorderd. Een bestuurder blies 220 ug/l. Voor hem is een sepot opgemaakt.

Twee aanhoudingen na vechtpartij

BREDA: De politie hield vrijdagavond twee 19-jarige inwoners van Breda aan voor betrokkenheid bij openlijke geweldpleging in de Willemstraat. Rond 23.15 uur kwamen er meerdere meldingen binnen dat in de
Willemstraat een groep van ongeveer 10 personen een jongen in elkaar sloegen. De politie trof aan de achterzijde van het station de twee verdachten aan. Ze werden aangehouden en op het politiebureau
ingesloten.
Op het station werd de politie aangesproken door een groep van drie personen, die vertelden slachtoffer te zijn geworden van geweld. De drie moesten hun trein halen, maar zouden een afspraak maken voor het doen van aangifte.
De politie onderzoekt wat er precies is gebeurd. De verdachten komen in aanmerking voor een 'weekendje weg'.

Twee aanhoudingen bij poging inbraak

BREDA: De politie hield vrijdag tegen middernacht twee verdachten van poging tot inbraak aan. Een beveiliger van een bedrijf aan de
Takkebijsters alarmeerde de politie, nadat hij mannen op het dak van een bedrijfsgebouw zag lopen. De politie kon twee verdachten
aanhouden. Het gaat om een 32-jarige en een 40-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats. Een derde verdachte is er vandoor gegaan bij het zien van de politie. De politie heeft met onder andere een politiehond naar de man gezocht, maar hem niet meer aangetroffen. Van de gedupeerde is aangifte opgenomen. De verdachten zijn in verzekering gesteld. De politie heeft een sporenonderzoek ingesteld bij het pand.

Man aangehouden voor vernieling

ETTEN-LEUR: De politie hield zaterdagochtend een 39-jarige man uit Etten-Leur aan voor vernieling. De politie was al eerder geroepen naar de Mon Plaisir, waar toen een vechtpartij zou hebben plaatsgevonden. Bij de vechtpartij zouden in een pand een aantal vernielingen zijn aangericht. Bij het eerste bezoek van de politie wilde de gedupeerde geen aangifte doen. Het zou gaan om een conflict in de relationele sfeer.
Korte tijd later zou de man, rond 05.40 uur, terug zijn gekomen en autobanden hebben doorgesneden van de gedupeerde. Hierop gaf deze aan nu wel aangifte te willen doen. De politie heeft de man hierop aangehouden. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. Van de
gedupeerde zal aangifte worden opgenomen.

Wateroverlast leidt naar hennepkwekerij

BREDA: Op zaterdagochtend kwam er melding van wateroverlast in de Nieuwe Ginnekenstraat. De eigenaar van het pand was niet te bereiken en er woonde op dat moment niemand in de woning. In de winkel onder de woning kwam het water naar beneden.
De politie ging poolshoogte nemen en trof een hennepkwekerij met 66 hennepplanten aan. De kwekerij is opgerold. De planten en bijbehorende apparatuur zijn in beslag genomen ter vernietiging. Een 38-jarige man uit Loenhout is aangehouden. Hij is meegenomen naar het politiebureau voor verhoor. Tegen hem zal proces verbaal worden opgemaakt.

Auteur: Inge Rijgersberg

Laatst gewijzigd 07-11-2009 14:15 | © Regio Midden en West Brabant |