Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout

Oosterhout, 07-11-2009

Vier aanhoudingen na mishandelen en beledigen politieagenten

OOSTERHOUT: De politie hield zaterdag vier verdachten aan voor openlijke geweldpleging en belediging. Tussen 03.15 uur en 04.00 uur zocht een groep van ongeveer 15 jongeren de confrontatie met een andere groep, waar ze al eerder onenigheid mee hadden gehad in een horecagelegenheid. Ze werden meerdere malen gevorderd te vertrekken en gingen dan weg, maar kwamen daarna weer terug. Bij de laatste
vordering ging de ene groep weg. De groep van 15 man bleef staan en weigerde te vertrekken. Er werd hierop besloten een linie te vormen en ze te dwingen de Markt te verlaten om een nieuwe confrontatie te voorkomen. Een 21-jarige Oosterhouter beledigde de agenten hierbij en werd aangehouden. Hierop kwam de groep op de politie af en begon een vechtpartij. Agenten voelden zich hierbij genoodzaakt met de wapenstok de jongeren op afstand te houden.
Uiteindelijk zijn buiten de 21-jarige man ook een 19-jarige man, en een 22-jarige man uit Oosterhout en een 21-jarige man uit Schiedam aangehouden. Twee van hen werden direct bij de vechtpartij
aangehouden. De derde werd later thuis aangehouden in Oosterhout. De verdachten zijn in verzekering gesteld.

Twee aanhoudingen na diefstal uit auto

WAALWIJK: De politie kreeg vrijdag rond 20.45 uur melding vanaf de Burgemeester van Klokkenlaan. In deze straat zou een auto staan met hierin twee personen die eerder op de dag goederen hadden ontvreemd uit de auto van de melder.
De politie trof de twee in de auto aan in de Stationsstraat. De door de gedupeerde genoemde goederen lagen inderdaad in de auto en de twee konden niet verklaren waar ze vandaan kwamen. De man die achter het stuur zat was recalcitrant en leek onder invloed van alcohol.
De twee inzittenden, een 19-jarige man uit Kaatsheuvel en een
20-jarige man uit Sprang-Capelle zijn aangehouden. De 20-jarige man bleek inderdaad onder invloed van alcohol en blies op de ademanalyse een uitslag van 310 ug/l. Hij is met een rijverbod van 4 uur in vrijheid gesteld.
Van de 23-jarige gedupeerde is aangifte opgenomen. Tegen de verdachten wordt dossier opgemaakt.

Politie houdt jongen aan na bedreiging met mes

LOON OP ZAND: Vrijdagmiddag veroorzaakte een groep jongeren een hoop overlast in de Tuinstraat. Een 63-jarige inwoner van Loon op Zand sprak de groep hierop aan en werd door een van de jongens bedreigd met een hobbymes.
De gedupeerde alarmeerde de politie, die de 15-jarige jongen uit Loon op Zand aanhield voor bedreiging. Het mes is in beslag genomen. Na verhoor is hij in vrijheid gesteld. In overleg met justitie zal worden besloten wat de gevolgen zullen zijn van zijn daden.

Drie aanhoudingen na diefstal uit supermarkt

MADE: De politie kreeg vrijdag rond de middag melding van
winkeldiefstal bij een supermarkt in de Nieuwstraat. Twee dieven waren al door personeel van de winkel en getuigen in de kraag gevat. Een derde verdachten kon na aankomst van de politie worden aangehouden in de buurt van de supermarkt. De drie verdachten, twee 21-jarige mannen en een 23-jarige man uit Litouwen, werden meegenomen naar het
politiebureau. Ze waren in bezit van een groot geldbedrag en enkele bankpassen die niet op hun naam stonden. De politie onderzoekt hoe de verdachten hieraan komen.
De drie zijn in verzekering gesteld. Van de gedupeerde is aangifte opgenomen. De drie hadden voor 85,- goederen weggenomen.

Drie aanhoudingen na brutale diefstal

WASPIK: De bestuurder van een auto kwam vrijdag tegen middernacht tot de conclusie dat hij verkeerd was gereden. De man nam bij het
knooppunt Hooipolder de afslag Waspik en wilde terugrijden in de richting van Bergen op Zoom. Op de Scharlo werd bij het keren de deur van de bestelbus open getrokken en werd de tas van de bijrijdster weggenomen. De dader stapte in een auto, die direct hierna wegreed. De politie hield de 27-jarige eigenaar van de auto aan in zijn woning in Drunen. Hij verklaarde dat hij zijn auto die dag had uitgeleend aan twee bekenden. Ook deze twee, een 26-jarige man en een 46-jarige man uit Sprang-Capelle, zijn aangehouden. De twee verdachten waren bij aanhouding in bezit van goederen, die mogelijk uit de gestolen tas afkomstig zijn. De drie zijn in verzekering gesteld.
Van de 45-jarige vrouw uit De Bilt is aangifte opgenomen van de brutale diefstal.

Auteur: Inge Rijgersberg

Laatst gewijzigd 07-11-2009 14:18 | © Regio Midden en West Brabant |