Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg

Tilburg, 07-11-2009

Beschonken bestuurder rijdt tegen boom

GOIRLE: De politie kreeg zaterdag tegen 05.00 uur melding van een ongeval op de Acacialaan. Een auto zou hier tegen een boom zijn gereden. De bestuurder, een 20-jarige inwoner van Baarle-Nassau, bleek onder invloed van alcohol. De beginnend bestuurder is aangehouden en blies op het politiebureau een uitslag van 520 ug/l op de ademanalyse. Het rijbewijs van de beginnend bestuurder is ingevorderd en hij kreeg een rijverbod van 7 uur. Het CBR is gevraagd de man te testen op zijn rijvaardigheid.
Tegen de verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt.

Politie ontdekt hennepkwekerij na melding inbraak

TILBURG: Een getuige zag zaterdag tegen 04.00 uur een inbraak in de Frans de Basstraat. Bij onderzoek in het pand, waarvan meerdere deuren waren opengebroken, werd een hennepkwekerij met 205 hennepplanten aangetroffen. De kwekerij is geruimd en de 42-jarige eigenaar van het pand is aangehouden. Hij verklaarde de kwekerij te hebben opgezet in verband met financiële problemen. De man bewoonde het pand op het moment van de inbraak niet. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Bromfietser aangehouden voor rijden onder invloed

TILBURG: De politie hield zaterdag even na 04.00 uur een 22-jarige scooterrijder aan op de Hendrikhof. Agenten zagen de man rijden. Hij gebruikte hierbij het voetpad en het fietspad en slingerde erg. Uit een blaastest bleek dat hij teveel had gedronken en de man werd aangehouden. Op het politiebureau werd hem een ademanalyse afgenomen. Uitslag hiervan bedroeg 790 ug/l. Het rijbewijs van de man is
ingevorderd en hij kreeg een rijverbod van 10 uur. Tegen de Tilburger wordt proces-verbaal opgemaakt.

Vrouw maakt stampij bij tankstation

TILBURG: De politie hield vrijdagavond een 30-jarige vrouw uit Tilburg aan voor lokaalvredebreuk en mishandeling van een medewerkster van een tankstation. De politie werd vrijdag om 21.40 uur gealarmeerd, omdat er een vervelende klant bij het tankstation stond. De vrouw was niet tevreden over een aankoop en begon hierop de medewerkster uit te schelden en te bedreigen omdat ze haar geld niet terugkreeg. Toen ze meerdere malen werd verzocht het pand te verlaten gaf ze de bediende een klap. Ook probeerde ze winkelwaar mee te nemen.
Van de 43-jarige Tilburgse is aangifte opgenomen. De verdachte is verhoord en hierna in vrijheid gesteld. Tegen haar zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Veelpleger in verzekering na poging tot oplichting

TILBURG: Personeel van een winkel in de Ceramsraat alarmeerde
vrijdagmiddag de politie. Een 46-jarige Tilburger had goederen gekocht in de winkel en deze naar buiten gebracht. Hierna kwam hij weer binnen en probeerde zijn geld terug te krijgen door te beweren dat hij de goederen weer terug had gebracht. Personeel kreeg dit in de gaten en hield de man aan. De verdachte, een veelpleger, is overgenomen door de politie en in verzekering gesteld.

Man aangehouden voor verlaten plaats ongeval

TILBURG: Vrijdag trof de politie op de Jan Heijnstraat een 22-jarige man uit Tilburg aan. De man wordt ervan verdacht in de nacht van donderdag op vrijdag in de Philip Vingboonsstraat een ongeval te hebben veroorzaakt. Hierbij reed een auto tegen de pij van een bedrijfspand. Deze raakte hierdoor beschadigd. De automobilist reed na het ongeval weg.
De auto werd de volgende dag aangetroffen op de parkeerplaats aan de Jan Heijnstraat. Hier werd de verdachte aangehouden. Hij verklaarde niet met opzet tegen de pui te zijn aan gereden. Hij zou voor een andere auto moeten hebben uitwijken en dacht tegen de stoeprand aan te zijn gereden.
De man verkeerde tijdens het ongeval vermoedelijk onder invloed van alcohol. Van hem is bloed afgenomen om te kunnen onderzoeken hoeveel alcohol er ten tijd van het ongeval in zijn bloed zat.
Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Twee aanhoudingen voor verduistering van auto

TILBURG: Op vrijdagavond werden een 37-jarige - en een 27-jarige Tilburger aangehouden voor verduistering. De 37-jarige man zou enige tijd hebben ingewoond bij een bekende. Toen deze ging verhuizen en de man werd verzocht ook te vertrekken. De verdachte zou hierbij de auto van de 35-jarige man hebben meegenomen. Van deze auto mocht hij af en toe gebruik maken voor de duur dat de twee in een huis woonden. De auto was bij zijn aanhouding al enkele weken onrechtmatig in het bezit van de 37-jarige man. De twee verdachten werden bij de auto
aangetroffen op de Ringbaan-West. De verdachten zijn verhoord en hierna in vrijheid gesteld. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Auteur: Inge Rijgersberg

Laatst gewijzigd 07-11-2009 14:20 | © Regio Midden en West Brabant |