Politie Zuid-Holland-Zuid

Tieners op heterdaad betrapt op auto-inbraak

Meerkerk, 07-11-2009 o In de nacht van vrijdag 6 november op zaterdag 7 november heeft de politie twee jongens van 15 en 16 jaar uit respectievelijk Gorinchem en Hoenderloo aangehouden op verdenking van auto-inbraak.

De twee werden door een alerte getuige opgemerkt in de omgeving van de Beatrixstraat. Daar liepen ze verdacht rond te snuffelen bij autos en aan portieren te voelen. De getuige alarmeerde de politie die er direct op af ging. Het tweetal werd getraceerd aan het eind van de Slingerlandstraat ter hoogte van het Rijskadeveld. Daar liepen ze bij een camper en vrachtwagen te rommelen. Vervolgens liepen ze het Rijskadeveld op en openden een onafgesloten auto op een oprit waar ze in zochten. Op dat moment werden ze op heterdaad betrapt en aangehouden door agenten.
Beiden zijn ingesloten voor onderzoek en verhoor. Na fouillering van de twee tieners kwamen er spullen uit diverse autos uit hun zakken tevoorschijn waaronder auto-emblemen, zonnebril, parfum, toneelkijker en een EHBO set. Een van de twee had ook een mesje op zak dat in beslaggenomen is. Gedupeerden in desbetreffende omgeving worden verzocht aangifte te doen.