Politie Brabant-Noord

Alcohol en verkeer

Regio, 07-11-2009

's-Hertogenbosch - Vrijdagavond omstreeks 22.00 uur kwamen de auto's van een 42-jarige man uit Rosmalen en een 40-jarige Bosschenaar met elkaar in botsing op de Pettelaarseweg. Er was enkel materiële schade. De Rosmalenaar bleek ongeveer twee keer te veel gedronken te hebben en werd overgebracht naar het bureau. Na verhoor werd hij heengezonden met een rijverbod van vier uur en een proces-verbaal.

's-Hertogenbosch - Tijdens een alcoholcontrole op het Emmaplein is vrijdagavond om 21.00 uur een 22-jarige snorfietsbestuurder uit Velddriel aangehouden voor rijden onder invloed. De man had drie keer teveel gedronken en is overgebracht naar het bureau. Na verhoor is hij heengezonden met een rijverbod en een proces-verbaal.

's-Hertogenbosch - Zaterdagochtend werd om 01.30 uur op de Stationsweg een 31-jarige man uit Gilze aangehouden voor rijden onder invloed. De man reed zonder verlichting aan de voorzijde van zijn auto en bleek na controle zo'n drie keer te veel gedronken te hebben. Na verhoor op het bureau werd hij heengezonden met een rijverbod van zes uur en een proces-verbaal.

's-Hertogenbosch - Zaterdagochtend omstreeks 08.30 uur is een 48-jarige Udenaar aangehouden op de Javastraat voor rijden onder invloed. De man had vijf keer meer gedronken dan toegestaan en is overgebracht naar het bureau. Zijn rijbewijs is ingevorderd en na verhoor is de man heengezonden.

Oss - In de nacht van vrijdag op zaterdag werd op de Cereslaan en de Graafsebaan een alcoholcontrole gehouden. Er werden 226 voertuigen gecontroleerd. Er werden zes bestuurders aangehouden voor rijden onder invloed, waarvan bij twee bestuurders hun rijbewijs werd ingevorderd (respectievelijk zo'n twee en vier keer meer gedronken dan toegestaan is). Ook werden er nog twee verbalen voor andere verkeersovertredingen uitgedeeld.

Zeeland - Vrijdagavond omstreeks 23.00 uur is een 27-jarige man uit Gemert op de Spoorweg aangehouden voor rijden onder invloed. Hij viel de agenten op, omdat hij over een doorgetrokken streep reed. De man had bijna drie keer meer gedronken dan toegestaan. Hij is overgebracht naar het bureau voor verhoor en zijn rijbewijs is ingevorderd.

Schaijk - Zaterdagochtend omstreeks 01.30 uur is een 25-jarige Ossenaar aangehouden in de Lorskensstraat voor rijden onder invloed. Agenten zagen de man zwalkend over straat lopen en vervolgens in zijn auto stappen. Ze hielden de Ossenaar aan en brachten hem over naar het bureau. Hij had zo'n twee keer teveel gedronken. Na verhoor is hij heengezonden met een rijverbod en een proces-verbaal.

Wat later, om 04.00 uur, werd er op de Zeelandsedreef een 44-jarige man uit Beers aangehouden voor rijden onder invloed. De man stond met zijn auto op de verkeerde weghelft en had zo'n vier keer teveel gedronken. Hij is overgebracht naar het bureau voor verhoor en zijn rijbewijs is ingevorderd.

Uden - Zaterdagochtend omstreeks 01.30 uur is een 37-jarige man uit Eindhoven aangehouden op de Industrielaan voor rijden onder invloed. Hij bleek na controle ruim twee keer te veel gedronken te hebben. Na verhoor op het bureau werd hij heengezonden met een rijverbod van vier uur en een proces-verbaal.