Ingezonden persbericht


Randy Krummenacher (15e) start vanaf vierde rij in Valencia

Danny Webb (28e) vroeg ten val in kwalificatie

Tijdens de kwalificatie sessie van de GP Generali de la Comunitat Valenciana heeft de Zwitser Randy Krummenacher zijn DeGraaf Grand Prix Aprilia naar een 15e tijd gereden. Zijn teamgenoot Danny Webb kwam in de eerste vijf minuten ten val en kon de sessie niet afmaken en zal morgen vanaf de 28e positie aan zijn laatste race voor het DeGraaf Grand Prix Team van start gaan.

De ochtend sessie werd onder goede weersomstandigheden verreden met echter nog wel veel wind. Krummenacher werkt nog aan de set-up van de vering en kon hiermee steeds beter uit de voeten. De Zwitser kwam tot een 11e positie 0,8 seconden achter de snelste man Sergio Gadea. Danny Webb had vanochtend minder pijn aan zijn voet en kon betere rondetijden rijden dan in de vrijdag sessie. Webb eindigde de vrije training op een 18e positie.

In de kwalificatie stak de wind wederom op en was het zelfs erger dan de vrijdag training. Na een vertraging van 5 minuten kon de kwalificatie om 13:05 uur van start gaan. Na een kleine vijf minuten was het al over voor de Brit Danny Webb. In zijn tweede snelle ronde kwam Webb ten val en bleef even in de grindbak liggen. Het was al gelijk duidelijk dat zijn kwalificatie sessie over was. Achteraf bleek dat de kleine Engelsman, naast zijn gebroken linker voet, een fractuur heeft overgehouden van zijn crash. Gelukkig kon Webb lopend het medisch centrum verlaten en gaat ervan uit dat hij morgen gewoon aan de start zal verschijnen.

Randy Krummenacher probeerde meerdere malen gebruik te maken van een slipstream om niet teveel last te hebben van de straffe wind. De Zwitser wist steeds zijn rondetijd te verbeteren en wilde in de laatste tien minuten een scherpe tijd rijden. In zijn laatste ronde was Krummenacher goed op weg maar werd in de weg gereden door Nicolas Terol in de laatste bocht en verloor hierbij kostbare tienden van een seconde. Krummenacher zal morgen de laatste Grand Prix van het seizoen starten vanaf de vierde startrij op de 15e positie. Randy Krummenacher zal ook in 2010 voor Arie Molenaar Racing rijden. U vindt in dit persbericht een bijlage waarin alle informatie staat betreffende het contract verlening van de Zwitser Randy Krummenacher.

Randy Krummenacher (15e, 1:42,767): "Het is jammer dat ik van de lijn werd geduwd in mijn snelste ronde in de laatste minuut. Dit kostte mij zeker een kleine halve seconde maar ik weet dat ik de snelheid voor de top 10 heb. We zijn er nog niet helemaal uit welk type voorband we voor de race gaan gebruiken. Dit is ook zeker afhankelijk of we nog wat meer druk aan de voorkant kunnen krijgen door de vering nog iets te veranderen. In ieder geval was het vanmiddag erg lastig om je lijn te houden door de harde wind. De vierde rij is niet slecht en ik dicht mij zeker nog kansen toe om het seizoen af te sluiten in de top 10. Ik ben ook erg blij dat ik volgend seizoen wed! erom voor Arie Molenaar zal rijden en kan eigenlijk niet wachten voordat we weer gaan testen voor het 2010 seizoen."

Danny Webb (28e, 1:44,284): "Ik baal ontzettend dat ik vandaag onderuit ben gegaan. Ik ben al geblesseerd en dan crash ik wederom. Na mijn linker gebroken voet heb ik nu ook in mijn rechtervoet een kleine fractuur. Ik ga ervoor om de laatste GP van het seizoen te rijden en ik denk dat dit zeker mogelijk is. Ik weet ook niet wat er gebeurde. Ik verloor de controle over de motor en voordat ik het wist lag ik ernaast. Na een goede nachtrust en wat pijnstillers ga ik ervoor om morgen de race uit te rijden."