D66

zaterdag 7 november 2009

D66 is de partij van het ja-denken

"In tegenstelling tot de partijen van 'nee' en 'nu even niet' is D66 de partij van het ja-denken." Dat zei D66 partijvoorzitter Ingrid van Engelshoven vandaag in haar toespraak tot het congres in Breda. "Ja, het kan anders, Ja het moet anders!"

Genoeg angst aangepraat

"Er zijn ernstige problemen. Mensen die niet aan het werk komen, bedrijven die failliet gaan, mensen die bang zijn in hun eigen buurt. Maar problemen lossen we niet op door angst te zaaien, elkaar te overschreeuwen en anderen de schuld te geven. Er is ons genoeg angst aangepraat. Wie het probleem erkent, diep ademhaalt en op zoek wil naar een oplossing, naar perspectief, die vindt bij D66 gehoor!"

Kabinet moet plaatsmaken voor vooruitgang

Volgens Van Engelshoven heeft Nederland ambitie nodig: "Het is hoog tijd dat dit kabinet van stilstand plaats maakt voor een kabinet van durf en vooruitgang. Geen slachtofferschap; geen betutteling; of een stortvloed aan regels. Maar optimisme; zelfredzaamheid en vertrouwen! Geen zes-min-cultuur. Geen middelmaat. D66 kiest voor vernieuwing omdat het nodig is."

Bedankt, maar we zijn pas net begonnen

Van Engelshoven bedankte alle vrijwilligers voor de gedane inspanningen en de mensen die donaties aan de partij hadden gedaan voor opleidingen van toekomstige raadsleden en wethouders. Maar ze benadrukte ook dat dit nog maar het begin was. "We hopen in januari de 18.000 leden te halen, maar het getal dat ooit een bovengrens was moet een ondergrens worden. Ga folderen, overtuig vrienden en kennissen, ga mailen, twitteren of bloggen, ga posters plakken. Blijf zeggen: 'Als ook u vindt, ja, het kan anders, sluit u dan aan bij D66.' D66 als stabiel, sociaalliberaal fundament in de Nederlandse politiek."

Lees hier de volledige toespraak