Negende Natuurwerkdag druk bezocht

07/11/2009 17:24

Landschapsbeheer Nederland

Heb je het idee dat het Nederlandse landschap er mooier uitziet? Nou, dat kan kloppen. Zaterdag 7 november organiseerde Landschapsbeheer Nederland de Natuurwerkdag. Op meer dan 340 locaties werkten ruim 10.000 mensen, jong en oud, in het landschap. En dat allemaal voor de grote opknapbeurt van het Nederlandse landschap.

IN CONTACT MET HET LANDSCHAP

In negen jaar tijd is de Natuurwerkdag (elk jaar op de eerste zaterdag van november) uitgegroeid tot dé grote nationale werkdag. Een herfstdag waarop deelnemers, onder professionele begeleiding, snoeien, zagen, hooien, poelen schoonmaken, wilgen knotten en nog veel meer. Voor de natuur zijn dit belangrijke klussen, omdat veel planten en dieren zo de ruimte krijgen. Voor de deelnemers een gezellige dag om in de buitenlucht actief te zijn. Dat maakt de Natuurwerkdag een mooie gelegenheid om in contact te komen met natuur en het landschap om ons heen.

WERKEN AAN DE TOEKOMST

Op meer dan 200 locaties was er speciale aandacht voor kinderen. Op deze zogeheten kinderlocaties maakten kinderen spelenderwijs kennis met natuur en landschap. Amélie Hagen (7 jaar) riep uit: "Leuk, ik ga die grote boom omzagen, dat mag ik anders nooit!". Zelf benieuwd naar de resultaten van de afgelopen Natuurwerkdag of alvast oriënteren voor volgend jaar? Kijk dan op www.natuurwerkdag.nl

De Natuurwerkdag wordt georganiseerd door Landschapsbeheer Nederland in samenwerking met Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer en Scouting Nederland en wordt ondersteund door IVN vereniging voor natuur- en milieueducatie, Nederlandse Jeugdbond voor Natuurstudie (NJN), ANWB, KNNV vereniging voor veldbiologie en Vobula en wordt mede mogelijk gemaakt door de Nationale Postcode Loterij en Greenchoice

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.com) en zichtbaar op www.perssupport.nl.





http://www.natuurwerkdag.nl