Noord-Nederland krijgt weer een bierfestival


PINT-regio Noord organiseert weer een speciaalbierfestival in Groningen

GRONINGEN, 20090410 -- Nadat de Stichting PUB in 2000 haar 10e en laatste Noordelijk Bierfestival had georganiseerd zijn er later nog twee bierfestivals in Groningen georganiseerd, die helaas niet zo succesvol waren dat daaraan een vervolg werd gegeven. Veel bezoekers misten de gezelligheid en de intimiteit doordat de ruimte waarin die festivals werden gehouden te groot en te kaal was.

Tijdens de periodieke bierproefavonden in café "de Woldhoorn" hebben de leden van PINT-regio Noord (Promotie en Informatie Traditioneel Bier) regelmatig aangegeven dat een bierfestival in het Noorden erg gemist werd en dat het toch de allerhoogste tijd werd dat Groningen weer haar eigen speciaalbierfestival had.

Dat heeft er toe geleid dat enkele bestuursleden en leden van PINT- regio Noord de koppen bij elkaar hebben gestoken en onderzoek hebben gedaan naar de mogelijke haalbaarheid van zo'n festival. Voorwaarden waren dat het in een gezellige locatie in het centrum van de stad Groningen moest plaatsvinden, het een speciaalbierfestival moest worden en dat het aan alle doelstellingen van PINT (promotie en informatie) moest voldoen.

Het resultaat is dat op 7 november 2009 PINT-regio Noord het Noordelijk SpeciaalBierfestival gaat organiseren. De locatie zal zijn het Heerenhuis aan de Spilsluizen in Groningen. Het eendaagse festival zal om 14 uur beginnen en 23 uur eindigen.

Voor het festival zijn 10 brouwerijen uitgenodigd, die allemaal een aantal speciaalbieren uit hun assortiment zullen tappen of schenken. De uitgenodigde brouwerijen zijn voor velen onbekend, wat een bezoek aan het festival voor velen extra-interessant maakt. Aan de brouwers is als voorwaarde gesteld dat zij zelf ook aanwezig zijn op het festival, zodat zij de bezoekers kunnen informeren over de door hen meegenomen bieren. Zodra de afspraken met alle deelnemende brouwerijen definitief zijn zullen de namen bekend gemaakt worden.

Doel van het festival is om de bezoekers kennis te laten maken met de speciaalbieren. Iedereen kent de pilseners, maar er zijn veel meer biersoorten die het verdienen om gekend te worden. De nadruk zal liggen op het proeven en genieten van de speciaalbieren en het verstrekken van informatie over de meegebrachte bieren.

Het speciaalbierfestival zal een feest zijn voor de ware bierliefhebber en zal zeker geen zuipfestival worden.
De entree voor het festival is vastgesteld op ¤ 5,-- en dat is inclusief het PINT-festivalglas, dat na afloop weer worden ingeleverd. Hiervoor krijgt men dan ¤ 2,-- terug.
De bieren worden uitsluitend getapt of geschonken tegen inlevering van de festivalmunten, die bij de ingang kunnen worden gekocht. PINT-leden krijgen 1 festivalmunt van de organisatie.

Uiteraard geldt ook hier dat er geen bier wordt geschonken aan bezoekers jonger dan 16 jaar.

PINT-regio Noord





Ingezonden persbericht