Ingezonden persbericht

Stadshart Amstelveen en CHOCA verwelkomen een speciale editie van Salon du Chocolat

Door de komst van Salon du Chocolat naar Stadshart Amstelveen, vindt van 7 t/m 22 november het grootste chocoladefestival van Nederland plaats. De speciale editie van Salon du Chocolat komt tot stand mede door de steun van het chocoladefestival CHOCA. De doelstellingen van CHOCA om een Amsterdam breed en international chocoladefestival zijn, wordt met deze samenwerking gerealiseerd. Stadshart Amstelveen verwacht door de komst van Salon du Chocolat 300.000 bezoekers.

Momenteel vindt de Salon plaats in steden als Parijs, New York, Tokyo, Peking, en Turijn. Met meer dan 8.5 miljoen bezoekers vanuit de regio Amsterdam, is Stadshart Amstelveen een zeer aantrekkelijke locatie voor Salon du Chocolat en een welkome aanvulling op het programma van CHOCA. Voor chocoladeliefhebbers is een gratis bezoek aan Salon du Chocolat gemakkelijk te combineren met deelname aan een chocolade activiteit in Amsterdam. Grenzend aan Amsterdam is Stadshart Amstelveen uitstekend bereikbaar per openbaar vervoer of auto.
De activiteiten die plaatsvinden tijdens Salon du Chocolat in Stadshart Amstelveen zijn demonstraties en lezingen van chocolatiers of chocolade- en bonbonproducenten. Er is een chocoladetentoonstelling en ook zullen er chocoladejurken uit Parijs worden tentoongesteld. Voor kinderen zijn er speciale activiteiten georganiseerd. Belangrijk onderdeel is ook de beurs. Hier kunnen ondernemers 2 weken lang hun producten laten proeven en verkopen aan de bezoekers. Stadshart Amstelveen maakt op Salon du Chocolat beurs plaats voor alle Nederlandse en internationale ondernemers die betrokken zijn bij het maken van chocolade. Voor ondernemers is inschrijven voor Salon du Chocolat nog mogelijk tot eind oktober.

Op 7 november worden CHOCA en Salon du Chocolat beide feestelijk geopend. CHOCA start het chocolade festival met het binnenhalen van de eerste zak UTZ CERTIFIED cacao door Minister Koenders van Ontwikkelingssamenwerking. UTZ gecertificeerde cacao houdt in dat de cacaobonen duurzaam geproduceerd zijn. De eerste zak cacaobonen komt uit de Ivoorkust, een van de grootste cacaoproducenten ter wereld. Salon du Chocolat wordt aansluitend geopend door een zeer bijzonder persoon die vanuit Amsterdam een zak UTZ gecertificeerde cacaobonen meeneemt.

Op de website van CHOCA, www.choca.nu, staat de programmering voor de 2e editie van het chocoladefestival. Het programma biedt chocoladeliefhebbers talloze proeflocaties in de stad, waar o.a. restaurants, hotels en patissiers culinaire smaaksensaties aanbieden. In de eventkalender valt op dat er veel activiteiten zijn die de rijke cacaogeschiedenis van de stad benadrukken. Wandelend, varend of fietsend kunnen bezoekers met cacao-experts op pad. Nieuw tijdens het chocoladefestival is het CHOCA Centrum, dat gevestigd is in de Openbare Bibliotheek Amsterdam op de Oosterdokskade naast Amsterdam CS. Hier kunnen bezoekers terecht voor alle informatie over CHOCA. De OBA besteed middels tentoonstellingen, leesboeken en een chocollege uitgebreid aandacht aan het festival. Voor de deur van de OBA wordt 2 weken lang live een zeecontainer beschilderd in het thema cacao en chocolade. Dit is het Art-on-a-Box project van Haven Amsterdam.