Gemeente Zoetermeer

Wethouder Emmens opent Startersdag in Zoetermeer

De Startersdag van de Kamer van Koophandel op zaterdag 7 november van 09.45-16.00 uur vindt plaats bij Dekker Party & Business in Zoetermeer. Wethouder Bé Emmens opent deze dag en kondigt een primeur aan.

Sinds deze week heeft de gemeente namelijk een officieel Microfinancieringsondernemerspunt dat zich bevindt in de Zoetermeerse vestiging van de Kamer van Koophandel aan de Zwaardslootseweg 42. Naast deze primeur stelt de gemeente tijdens de Startersdag vijf gratis KvK-starterstrajecten beschikbaar.

Iedere Zoetermeerse startende- of recent gestarte ondernemer kan zich aanmelden voor 'de Zoetermeerse Start', een combinatie van verschillende diensten, waaronder het KvK-starterstraject. Dit houdt in dat een starter voor maximaal EUR 800,- aan producten en diensten van de Kamer van Koophandel kan afnemen, zoals cursussen en bijeenkomsten.
EUR 100,- hiervan investeert de starter zelf en maximaal EUR 700,- subsidieert de gemeente Zoetermeer. De Zoetermeerse starterscoördinator bepaalt of een starter in aanmerking komt voor het traject en begeleidt de starter vanaf dat moment bij het maken van een ondernemingsplan. Met een gedegen ondernemersplan maakt de starter meer kans op een microkrediet van Qredits ( http://www.qredits.nl ).

De ministeries van EZ en SZW hebben in 2009 microfinanciering in Nederland geïntroduceerd voor (startende) ondernemers die coaching en/of krediet nodig hebben, maar moeite hebben die te vinden. Microfinanciering in Nederland gaat verder dan het verstrekken van microkrediet alleen. Zeker zo belangrijk is de begeleiding van de ondernemer vóór de start en coaching van de ondernemer ná de start van het bedrijf. Met 'de Zoetermeerse Start' bieden de gemeente en de Kamer van Koophandel Den Haag, vestiging Zoetermeer, deze unieke diensten aan.

Meer informatie over het Starterstraject, het MF-ondernemerspunt en de Startersdag staat op http://www.zoetermeer.nl/ondernemen .