Ingezonden persbericht




Minder schade door preventieaanpak TVM verzekeringen

Publish time: 07/11/2009 12:01

TVM verzekeringen werkt hard aan het terugdringen en het voorkomen van ongevallen met vrachtwagens. Tijdens de jaarlijkse Ridders van de Wegmanifestatie in Schelle presenteerde de directeur van TVM België Jef Van der Auwera spectaculaire cijfers over de preventieaanpak van de grootste gespecialiseerde transportverzekeraar van de Benelux. "Het TVM veiligheidsplan zorgt gemiddeld voor één derde minder ongevallen." In aanwezigheid van de Vlaamse minister-president Kris Peeters huldigde TVM verzekeringen in totaal 108 Ridders van de Weg die respectievelijk 3, 5 en 10 jaar schadevrij gereden hebben. Jef Van der Auwera (directeur TVM België) maakte duidelijk dat TVM alles op alles zet om daadwerkelijk de verkeersveiligheid aan te pakken.

Van der Auwera: "Het TVM Veiligheidsplan is op het vlak van het individuele transportbedrijf nog steeds hét aangewezen instrument om de ongevallenfrequentie te verlagen en dus de verkeersveiligheid te verbeteren. Door de principes van het Veiligheidsplan consequent toe te passen - onder begeleiding van de TVM Adviseurs Preventie en Risicobeheer - daalt het aantal ongevallen van een transportbedrijf spectaculair, gemiddeld met één derde van het aantal voor de uitvoering van dat Veiligheidsplan. Dit resultaat komt van een gecoördineerde preventieve aanpak van het transportrisico zoals dit tijdens chauffeursbijeenkomsten wordt aangestuurd door onze adviseurs".

President-directeur Arjan Bos van TVM verzekeringen kondigde aan dat de transportverzekeraar samen met de overheid de veiligheid op en langs de snelwegen wil aanpakken. "Wij willen binnen de mogelijkheden van de wet onze expertise aanbieden om het steeds groter wordende probleem van de ladingdiefstallen aan te pakken. Met de Nederlandse regering praten we over de inzet van speciale interventieteams van verzekeringsspecialisten die samen met de politie in actie komen om de parkings langs de snelwegen in Europa veiliger te maken."




Ingezonden persbericht