Ingezonden persbericht

Amsterdam, zaterdag 7 november 2009

Filmmuseum On Tour wint JCI Challenge

Het Filmmuseum en het Jonge Ambtenaren Netwerk (JAN) zijn de winnaars van de Junior Chamber International (JCI) Challenge, een talentontwikkelingsprogramma waarin vier bedrijventeams zich inzetten voor concrete, maatschappelijke doelen in Amsterdam. Vanavond ontvingen zij tijdens een feestelijke bijeenkomst in de Amsterdamse club Panama een cheque van tienduizend euro voor het project Filmmuseum On Tour: een speciale Filmmuseum-bus voor de kinderen en bewoners van Amsterdam-Noord. De eerste rit met de Filmmuseum-bus vond vanmiddag plaats. Tot de verhuizing van het Filmmuseum naar de noordelijke IJ-oever, in december 2011, zal de bus bij allerlei educatieve activiteiten worden ingezet.

Een volle bus met verklede kinderen uit Amsterdam-Noord kwam zaterdagmiddag om 14.30 aan bij het Filmmuseum paviljoen in het Vondelpark, en werd ontvangen met kinderchampagne op de rode loper als echte filmsterren. Na de film werden de kinderen teruggebracht naar Noord. De kinderen werden geworven met behulp van Stichting SPIN en diverse basisscholen in Amsterdam-Noord. Stichting SPIN beheert in opdracht van het Stadsdeel 9 speeltuinen in Amsterdam Noord. De eerste rit van Filmmuseum on Tour is mede mogelijk gemaakt door bijdragen van verscheidene bedrijven: d'Arlau, de Taartenkamer, de IJ-kantine, Sixo en Imago Printing.

Voor de realisatie van Filmmuseum on Tour schreef het Filmmuseum zich enkele maanden geleden in voor de JCI Challenge 2009. Dit is een talentontwikkelingsprogramma voor jonge professionals en entrepreneurs georganiseerd door de Amsterdamse kamer van de Junior Chamber International. De opdracht voor de 4 deelnemende teams van de JCI Challenge was om op 7 november 2009 een evenement te organiseren voor een maatschappelijk doel. In dit kader werd het Filmmuseum gekoppeld aan het Jonge Ambtenaren Netwerk (JAN). Dankzij de geslaagde samenwerking tussen het JAN-team en het Filmmuseum maakte de Filmmuseum-bus op zaterdag 7 november zijn eerste rit. Hiermee werd het startsein gegeven van Filmmuseum on Tour.

Het project Filmmuseum On Tour heeft als doel de kinderen en andere bewoners van Amsterdam-Noord en het Filmmuseum dichterbij elkaar te brengen. Dit is van belang nu het museum in de nabije toekomst naar de nieuwe Amsterdamse wijk Overhoeks zal verhuizen. Kinderen van basisscholen in Amsterdam-Noord worden in het schooljaar 2010-2011 uitgenodigd om kennis te maken met het Filmmuseum. De speciale Filmmuseum-bus wordt ingezet om de scholieren naar het Filmmuseum in het Vondelpark te brengen. Voorafgaand aan hun bezoek aan het Filmmuseum krijgen de scholieren een speciale les gewijd aan film en de rijke geschiedenis van het medium.



Ingezonden persbericht