Gemeente Voorschoten

tussen galant en empfindsam

8 november: De viool - tussen galant en empfindsam

NILS DE DINECHIN CONC 8-11-09 WOELWIJCK VOORSCHOTEN Op zondag 8 november 2009 spelen Marie Rouquié (barokviool), Nils de Dinechin (barokcello), Lorenzo Feder (klavecimbel).

De jonge Franse violiste Marie Rouquié maakte indruk in de serie Podium Jong Talent als soliste in een vioolconcert van Giuseppe Tartini. Zij komt nu terug met de even eigenzinnige en virtuoze vioolsonates van Tartini en die van zijn tijdgenoot Piedro Nardini.

Marie Rouquié studeerde piano en clavecimbel aan het conservatorium van Perpignan. Zij vervolgde haar studies bij Enrico Gatti in Den Haag. Marie Rouquié treedt regelmatig op als soliste en maakt deel uit van de ensembles La Ca'd'oro en Abendmusik. Sinds 2004 treedt zij op met le Concerto Soave, les Musiciens du Paradis en Le Concert Spirituel.

Nils de Dinechin, laureaat van het Conservatorium van Lyon. Na specialisatie op de barokcello vond hij al snel zijn weg naar de grote ensembles zoals Le Concert Spirituel en Eloquentia. Ook werkte hij met Philippe Herreweghe, Christophe Rousset en Jordi Savall.

De Italiaan Lorenzo Feder kwam via de fortepiano tot de oude muziek. Hij studeerde o.a. bij Tini Mathot en heeft samen gespeeld met o.a. Monica Huggett, le Concert des Nations en Ensemble Sans Souci. Ook treedt hij regelmatig op als solist en in gespecialiseerde barok-ensembles.

Barok en Klassiek Serie "Uitgelicht"
In deze serie wordt per concert een instrument - dit keer de viool - toegelicht. Het gebruik wordt in zijn tijd geplaatst met een programmering van renaissance tot klassiek.

Toegang EUR 18,50 incl koffie/thee.
Kaarten bestellen via http://www.musantica.nl/ en (0900) 4 104 104 Diligentia (15 c/pm).
Het concert begint om 15.30 uur.
Parkeren eigen terrein.
Bus: 45,48.

Deze concerten worden mede mogelijk gemaakt door:
- Gemeente Voorschoten

- Louise de Lang-van Schaikstichting

- Nederlands Fonds voor Podiumkunsten

- Vrienden van Musica Antica

Meer informatie:
M. van de Kasteele denhaag@musantica.nl (071) 5138 911. Bij afwezigheid: info@musantica.nl (071) 56 115 30.
* 8 november 2009