Ingezonden persbericht


Persbericht
29 oktober 2009

Zondag 8 november:

De Haagse Dag van de Mantelzorg 2009 in Theater Concordia!

Van 8 t/m 14 november vindt de Haagse Week van de Mantelzorg plaats. De aftrap is op zondag 8 november met de Dag van de Mantelzorg in Theater Concordia aan het Hoge Zand 42, van 11.30 tot 17.00 uur. Organisator CIPO (Centraal Informatiepunt Ouderen) zal dan op ludieke én informatieve wijze invulling geven aan het landelijke thema 'Mantelzorg? Doe het samen!' Oftewel: het creëren en onderhouden van een goed netwerk.

Het is een hele kunst om zo'n 'steuncirkel' rond jezelf én de persoon die je verzorgt op te zetten. Hoe doe je dat als mantelzorger en wat zijn de voordelen ervan? Die vraag staat op 8 november centraal. De bezoekende mantelzorgers zullen onder meer op speelse wijze met elkaar kennismaken. Na de opening van de Week en de Dag van de Mantelzorg door wethouder Van Alphen vindt een bijzonder theatergebeuren plaats, dat letterlijk duidelijk zal maken hoe het voelt om deel uit te maken van een netwerk. Een echte inspiratiebron om zelf een netwerk te beginnen of uit te breiden.

Onder het genot van een hapje, drankje en rustige muziek kunnen de bezoekers hier rustig over napraten. Uiteraard is er passende informatie voor de Haagse mantelzorgers aanwezig, in de vorm van een informatiemarkt en een presentatie door de mantelzorgconsulenten. Het belooft kortom een afwisselende en inspirerende middag te worden. Alle mantelzorgers zijn op 8 november rond 11.30 uur van harte welkom in Concordia; vooraf opgeven is niet nodig.

Van 9 t/m 15 november vinden in de stad diverse activiteiten plaats voor mantelzorgers. Er zijn maar liefst acht steunpunten in Den Haag waar de mantelzorger bij professionele consulenten terecht kan voor advies, steun en hulp. In de Week van de Mantelzorg staan deze steunpunten centraal, elk met een ander thema. Kijk hiervoor op de website www.mantelzorgdenhaag.nl of bel met CIPO op tel. (070) 364 38 18.

Noot voor de redactie/