Provincie Noord-Holland

Fietsroute met activiteiten

02 november 2009

Op zondag 8 november 2009 is een speciale fietsroute uitgezet die voert langs recreatiegebied Buitenlanden in Beverwijk en de Genieweg in Zaanstad.

Van 14.00 uur tot 16.00 uur vinden langs de route diverse activiteiten plaats, variërend van pompoen snijden tot een bezoek aan Kruitmagazijn II. Aanleiding voor de fietstocht is de officiële overdracht van het gebied. Op 8 november dragen gedeputeerde Rob Meerhof en betrokken bestuurders op ludieke wijze het nieuwe recreatiegebied over aan de beheerder Recreatieschap Alkmaarder- en Uitgeestermeer. Ook wordt het fietspad aan de Genieweg in Zaanstad geopend. Via dit fietspad kunnen inwoners van Zaanstad en Assendelft naar dit nieuwe recreatiegebied fietsen.

Route en activiteiten
Ter gelegenheid van de opening is een speciale fietsroute uitgezet die voert langs de Buitenlanden en de Genieweg. Van 14.00 uur tot 16.00 uur vinden langs de route diverse activiteiten plaats. Zo kunnen kinderen bij landwinkel De Oude Boerderij pompoen snijden en zijn er rondleidingen over de boerderij. Op de Genieweg is een spectaculair Rijdend Kunstwerk te zien en vertellen deskundigen over de duurzame lichtmasten die zijn geplaatst en de omgeving. Ook openen speciaal voor deze gelegenheid het Kruitmagazijn II (luchtoorlogmuseum) en het Aagtenpark hun deuren. Kinderen kunnen op het wielerparcours op het Aagtenpark een snelle ronde neerzetten. De snelste ronde wint een wielershirt van wielervereniging BRC Kennemerland. En wist u bijvoorbeeld dat ooit het poldergebied rond Castricum en Uitgeest het mondingsgebied van een zijtak van de Rijn was? Tijdens een presentatie nabij De Kil wordt verteld over de historie van het gebied.

De fietsroute is ca. 8 kilometer. Voor de gelegenheid zijn speciale fietskaarten uitgebracht. Deze kunt u op 8 november afhalen bij landwinkel De Oude Boerderij, Kruitmagazijn II en het clubhuis van BRC Kennemerland.

Programma opening

12.15 uur - ontvangst en inloop bij landwinkel De Oude Boerderij, Noorderweg 8 in Beverwijk

12.45 uur - interview met betrokken bestuurders bij De Oude Boerderij

13.00 uur - fietsen naar de Buitenlanden

13.15 uur - opening recreatiegebied Buitenlanden en planten struiken door kinderen aan de Noorderweg (parkeerplaats Buitenlanden)

13.30 uur - fietsen naar de Genieweg

13.45 uur - opening fietspad Genieweg

14.00 - 16.00 uur - fietsroute met activiteiten

Tussen IJ en Z

De Buitenlanden en het fietspad aan de Genieweg maken onderdeel uit van âTussen IJ en Zâ. Dit is een groot recreatieproject van de provincie Noord-Holland, Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier en de gemeenten Zaanstad, Uitgeest, Beverwijk en Heemskerk. Zie www.tussenijenz.nl voor meer informatie.

* Download Flyer Buitenlanden (pdf - 249,24 kb)

Â

---