RTL Group

Jim Bakkum zondag gast-jurylid in So You Think You Can Dance

Zanger Jim Bakkum, op dit moment te zien als superhunk Link Larkin in de musical Hairspray, neemt aanstaande zondag plaats in de jury van So You Think You Can Dance. Samen met de vaste juryleden Jan Kooijman, Nicky Vernieuwe en Dan Karaty geeft Jim zondagavond zijn oordeel over de performance van de tien overgebleven dansers Angelo, Els, Evelien, Kris, Louis, Michael, Oona, Remy, Shiobian en Suzanne. Vanaf dan ligt het lot van de top 10 echter niet langer in handen van de jury, maar volledig in die van de kijker. De juryleden geven vanzelfsprekend nog wel feedback, maar hebben geen beslissende rol meer bij welke danser en danseres definitief het podium moeten verlaten.

Dit is niet het enige dat verandert in So You Think You Can Dance, want vanaf zondag dansen de kandidaten niet meer in de bekende koppelsamenstelling maar vormen ze willekeurige duos. Zo dansen Els en Kris samen een hiphop fast, storten Evelien en Remy zich op een jazz-choreografie, doen Suzanne en Angelo een moderne dans, laten Oona en Louis een mambo zien en dansen Shiobian en Michael een hip hop lyrical. Een ander nieuw element in de show zijn de solo-optredens van alle dansers. Hiermee vervalt de gevreesde Dance for your life-ronde. Zowel bij de koppeldans als bij de solo worden de kandidaten individueel beoordeeld.

Uiteindelijk wordt tijdens de spannende finale op zondag 29 november duidelijk wie als meest favoriete danser of danseres naar huis gaat met een gerenommeerde dansopleiding naar keuze in het buitenland, een geldbedrag van 20.000 euro én een optreden in de Nederlandse musical Hairspray.

Uitzending: RTL 5, elke zondag tussen 19.55 en 21.55 uur de liveshow en tussen 22.00 en 22.20 uur de resultshow. Herhaling: RTL 5, elke maandag tussen 22.20 uur en 0.40 uur.

Website:soyouthinkyoucandance.nl

---

Noot aan de redactie: Voor meer informatie en/of interviews kunt u contact opnemen met Susanne Kolfschoten, RTL Nederland Communicatie, via tel: 035 - 6718878 of susanne.kolfschoten@rtl.nl. Fotos van de tien overgebleven dansers en van het presentatieduo zijn op te vragen via fotoaanvraag@rtl.nl.