IKON

ZvK
8 november 2009
11.00 uur
Nederland 2

Bidden met helm en scherfvest

Televisiekerkdienst uit Kamp Holland, Uruzgan

Iedere zondag wordt er een dienst gehouden in de kapel in Kamp Holland, Uruzgan. Het thema van deze kerkdienst die voor televisie is opgenomen, is: 'Bidden met helm en scherfvest', over gevaar en geloof. Voorganger is ds. Jan Peter van Bruggen.

Hoe beleven gelovige militairen hun missie? En hoe gaan militairen die niet vertrouwd zijn met geloof daarmee om? Voorganger in deze periode is dominee Jan Peter van Bruggen. De afgelopen jaren heeft hij als predikant bij eenheden van het Korps Mariniers gewerkt. De mariniers maken sinds juli deel uit van de Battle Group van de Task Force Uruzgan.

In de uitzending zijn beelden te zien van het werken en leven van de Nederlandse militairen in Uruzgan. Ook zijn er gesprekken opgenomen met verschillende militairen.

Speciale aandacht is er voor het werk van de Genie, die onder meer tot taak heeft het opsporen van IED's, de bermbommen die elke dag gevaar opleveren voor de militairen.

De televisie opnamen zijn gemaakt op en rond 11 oktober j.l. .

Muzikale medewerking is er van toetsenist en zanger Corporal Holaafolau (H) en, middels een gastoptreden van de TK Base-band "Uruzgan No Sync".

Noot voor redactie,