Ingezonden persbericht


STICHTING STADSGIDSEN REGIO WEERT


zondag 8 november 2009.

OPEN STADSWANDELING IN WEERT
o.l.v. uw stadsgids
Thema: "Dialect".

Het thema van de eerstvolgende stadswandeling is
"Weert en zijn markante inwoners".
Eén van onze deskundige stadsgidsen vertelt u bijzonderheden over de diverse oude gebouwen en de vroegere bewoners, die beeldbepalend waren en zijn voor de binnenstad. Verder veel aandacht voor:
gebouwen met stucgevels, en de vele poorten
Waar is nog een vakwerkgevel te zien ?
Ooit gezien dat in de Maasstraat prachtige voorbeelden te vinden zijn van architect Rouleau die in het begin van de 20e in Weert werkzaam was ?

Wist u dat Weert een Gouden Eeuw heeft gekend? Onze gidsen vertellen u ook graag over de invloed die de graven van Horne gehad hebben in Weert. Naast het verleden komt ook het heden volop aan bod. Weert is immers een bruisende stad, die aan haar toekomst werkt!

Nieuwsgierig? Loop dan eens met onze stadsgids mee. De kosten bedragen E 3,00 per persoon (kinderen jonger dan 12 jaar: gratis). De wandeling duurt ca. 1,5 à 2 uur.
Vertrekpunt: om 14.00 uur op de Markt nabij ingang Sint Martinuskerk te Weert. De prijs voor deelname betaalt u ter plekke aan de gids.

Het is uiteraard ook mogelijk om op een voor u geschikte datum en tijd een stadswandeling te boeken. Ook een culinaire stadswandeling behoort tot de mogelijkheden. Zie onze website www.stadsgidsenweert.nl

Noot voor redacties