Socialistische Partij

Bijzondere en extra lange 100 ste Zout


03-11-2009 *
Aanstaande zondag 8 november wordt Zout voor de 100ste keer gehouden. De 100ste editie is een echte mijlpaal van het politiek café Zout. Zout blikt terug op de afgelopen 10 jaar en pakt stevig uit met bijzondere gasten. Pieter Winsemius, Jan Marijnissen, Marcel van Dam en Prem Radhakishun komen naar Oss. Om dit kwartet te temmen krijgen onze presentatoren steun van Wouke van Scherrenburg.

Start om 15.00 uur met een terugblik op de afgelopen 10 jaar. Van 16.00-18.00 het jubileumprogramma. Daarna is er tot 19.15 uur een after party. De toegangskaarten zijn nagenoeg uitverkocht. Er zijn deze week nog enkele kaarten te koop aan de kassa van de Groene Engel.

Pieter Winsemius en Jan Marijnissen gaan in debat over de betekenis van de buurt. Winsemius komt als onderzoeker tot dezelfde conclusies van de betekenis van de buurt als Jan Marijnissen met 35 jaar ervaring. VVD en SP onder een kussen, daar slaapt de .....

Marcel van Dam toont met feiten aan dat de verhoging van de AOW leeftijd tot 67 jaar helemaal niet nodig is. Hij ligt hierover in de clinch met Wouter Bos, die beweert dat dit onontkoombaar is. Toen van Dam in de regering zat had Nederland een enorme staatsschuld. Daar werd minder krampachtig over gedaan dan de staatsschuld van de huidige regering. Wat is zijn visie?

Deze keer zijn er vier columnisten, Wouter ter Haar en de directeur van het Wereldnatuurbestrijdingsfonds Theo van Duren. Zij worden belaagd door Prem Radhakishun en Paul Wilbers, de burgemeester van Ubbergen.

Ook hebben we een dubbelcabaret, het Zoutcabaret Achter de Wolken en onze Berghemse amokmakers van Volledig Incorrect.

In de Quiz binden de voormalige Zoutpresentatoren Lilian Marijnissen en Karel Jan van Kesteren de strijd aan.

Er is deze keer veel tijd voor muziek om te beginnen met onze Zoutmuzikant van het eerste uur Joop van Orsouw. Hij krijgt in de loop van het programma versterking van zijn C-Jays, Henk Sterken, Babs van Balveren en de Dazzling Four.

Zout wordt gehouden in de grote zaal van cultuurpodium de Groene Engel aan de Kruisstraat in Oss. Zout start niet, zoals gebruikelijk, om 16.00 uur maar deze keer al om 15.00 uur.