Ingezonden persbericht


Culturele Zondag Niemandsland in Bibliotheek Utrecht 29-10-09

Op zondag 8 november viert Bibliotheek Utrecht, Oudegracht 167, de twintigste verjaardag van de Val van de Berlijnse muur met een grensverleggend programma van 12.00 - 17.00 uur.

Floor Wittink brengt theatervoorstelling 'Betoverend verhaal' voor kinderen van 4 - 7 jaar. Correspondente Annette Birschel gaat in debat met de journalisten Annemieke Hendriks en Rob Savelberg over de overeenkomsten en verschillen tussen Nederland en Duitsland. Ewout van der Knaap geeft een lezing over de Duitse literatuur voor en na de Wende. Tot slot brengen de literatoren Tom Lanoye, Oscar van den Bogaard en Jeroen Olyslagers een speciaal Berlijns programma. Op de computers op de 1e verdieping is een presentatie te zien van het fotografie-project Zone (0)30: portretten uit Utrecht en Berlijn. De toegang is gratis. Meer informatie op: www.bibliotheek-utrecht.nl en www.culturelezondagen.nl

De val van de muur bracht Oost en West in snel tempo samen. Het gebied dat tot 1989 door bewapende grenssoldaten streng werd bewaakt, werd ineens - letterlijk en figuurlijk- Niemandsland.