Ingezonden persbericht


Datum 27 oktober 2009

Nog vier bijzondere openingen Ketelbrug

Tot en met de eerste week van januari wordt de Ketelbrug (A6) nog viermaal geopend. Rijkswaterstaat is met belangenorganisaties uit de scheepvaart een aantal data overeengekomen voor bijzondere openingen van de brug.

Rijkswaterstaat komt daarmee tegemoet aan de wensen van de belangenorganisaties om de Ketelbrug dit jaar nog een aantal maal te openen. Het gaat om de volgende data:

Zondag 8 november 10:00u
Zondag 22 november 10:00u
Zondag 20 december 10:00u
Zondag 3 januari 2010 15:00u

De zondagochtend is ook voor de hulpdiensten (politie, ambulance, brandweer) de optimale keuze. Bovendien is rekening gehouden met de extra maatregelen die moeten worden genomen voor een bijzondere brugopening en met de verkeersdrukte. Het verkeer op de A6 moet tijdens de openingen rekening houden met een langere reistijd.

Bij extreme weersverwachting voor deze data gaat de brugopening niet door. De opening wordt dan indien mogelijk een dag vervroegd.

Aanmelden scheepvaart
Rijkswaterstaat roept schepen op zich telefonisch voor een opening aan te melden bij de Centrale Meldpost IJsselmeergebied. Zo kan er een inschatting gemaakt worden van hoeveel tijd de opening in beslag neemt en kan ook de hinder voor het wegverkeer zoveel mogelijk worden beperkt.

Noot voor de redactie,