Gemeente Winterswijk


Oud- minster Els Borst aanwezig bij première concert Eendracht

30 oktober 2009

Winterswijk - Oud-minister Els Borst is op zondag 8 november als eregast aanwezig bij de première van het concert Heaven on Earth. Oud-minister Els Borst spreekt de gasten van Eendracht en gemeente Winterswijk tijdens het middagconcert toe als lid van het Dagelijks bestuur van het Nationaal Comité 4 en 5 mei.

Tijdens het concert presenteert christelijke muziekvereniging Eendracht nieuwe blaasorkestarrangementen voor het herdenken en vieren van 4 en 5 mei en een nieuwe fanfarecompositie. De arrangementen zijn een bewerking van liederen van Huub Oosterhuis en muziek van Antoine Oomen. De nieuwe muziek wordt na afloop gratis beschikbaar gesteld aan alle orkesten in Nederland. De nieuwe fanfarecompositie 'Heaven on Earth' is geschreven door Maurice Hamers. Hij liet zich inspireren door het gedicht 'Echte Wereld' van Huub Oosterhuis. Ook de heren Oosterhuis en Oomen zijn aanwezig bij de première. De concerten vinden plaats op zondag 8 november in de Jacobskerk in Winterswijk.

Middagconcert
In de middag geeft Eendracht in samenwerking met gemeente Winterswijk een concert voor genodigden. Gasten die hiervoor een uitnodiging hebben ontvangen kunnen zich nog tot uiterlijk woensdag 4 november hiervoor aanmelden via communicatie@winterswijk.nl.

Avondconcert
Voor het avondconcert zijn entreekaarten te bestellen via www.eendracht-winterswijk.nl of te koop bij Bruna Winterswijk. De kaarten kosten ¤ 7,50 per persoon. Ook aan de deur kunnen voor het avondconcert nog kaarten worden gekocht.