BNN

PERSBERICHT

Hilversum, 5 november 2009

LIVE FINALE WIE IS DI-RECT? ROCKBAND ZONDAG WEER COMPLEET

Wie staat er straks op de cover van het nieuwe album van DI-RECT? Wordt het Sven of Marcel? Beide zangers vallen in de smaak bij de bandleden, maar uiteindelijk kan er maar één de leadsinger van de Haagse rockband worden. Wie de droombaan krijgt, bepalen Spike, Bas en Jamie aanstaande zondag in de live uitgezonden finale van het BNN-programma Wie Is DI-RECT?. Nog één keer kunnen zij de optredens van beide frontmannen beoordelen om daarna het verlossende woord te geven. De ontknoping van Wie Is DI-RECT? wordt gepresenteerd door Coen Swijnenberg en Sander Lantinga op zondag 8 november van 21.35 tot 22.15 uur bij BNN op 3.

De drie overgebleven bandleden van DI-RECT gingen na het vertrek van Tim op zoek naar de ultieme frontman in Wie Is DI-RECT?. Na tientallen audities selecteerden ze acht kandidaten. Met deze zangers werd gechillt, gestunt, gefeest en opgetreden om te bepalen wie er naar de liveshows door kon gaan. In deze shows vanuit Het Paard van Troje vielen nog eens twee zangers af, waardoor Marcel en Sven de laatst overgebleven kandidaten zijn.

De show van aanstaande zondag zit boordevol live muziek. Daarnaast is te zien hoe Bas, Jamie en Spike op bezoek gaan bij de twee zangers, hun familie en vrienden aan de tand voelen en hun omgeving bestuderen. Zijn er nog dingen die de band absoluut van de finalisten moet weten? En we zien hoe Marcel en Sven in de studio van Coen en Sandershow dealen met lastige vragen van fans.