Ingezonden persbericht


Persuitnodiging

5 november 2009

Boerenbenefiet in De Radstake in het teken van melk, opbrengst gaat naar Serious Request

Eerste Nederlands kampioenschap 'melkvangen' in Heelweg

De gezamenlijke LTO-organisaties organiseren samen met Nederland bloeit het eerste Nederlands kampioenschap 'melkvangen' tijdens het boerenbenefiet van 8 november. Het kampioenschap wordt gehouden bij dancing De Radstake in Heelweg waar het boerenbenefiet ook wordt gehouden.

Het boerenbenefiet is een initiatief van 3FM-dj Jelmer Gussinklo en dancing De Radstake en wordt ondersteund door de drie LTO-organisaties LTO Noord, ZLTO en LLTB. Het boerenbenefiet is voor de LTO-organisaties de aftrap van de publiekscampagne 'Melk. Da's belangriek!' Met de campagne wil de vakgroep Melkveehouderij het imago van zuivel en de melkveehouderij verder versterken. Boer zoekt vrouw-boerin Agnes is één van de gezichten van de actie.

Tijdens het boerenbenefiet organiseren de LTO-organisaties de eerste editie van het Nederlands kampioenschap melkvangen. In deze wedstrijd draait alles om een goede coördinatie en een snelle consumptie van melk. Daarnaast gaat LTO tijdens het boerenbenefiet op zoek naar de mooiste melksnor van Nederland, wordt er melk verkocht aan de diverse bars in De Radstake en kunnen bezoekers bieden op een speeddate met Boer zoekt vrouw-boerin Agnes.

Melkveehouders uit het hele land verkopen in de periode van 8 november tot en met 24 december melk en chocolademelk aan burgers. Het verkoopmoment benutten de melkveehouders om met de burgers te praten over het belang van de Nederlandse melk voor de welvaart en het welzijn van Nederlanders.

De opbrengsten van de melkverkoop doneren de LTO-organisaties aan de actie Serious Request van 3FM. Het doel van Serious Request 2009 is aandacht vragen voor de slachtoffers van malaria. Ook de opbrengsten van het boerenbenefietconcert gaan naar Serious Request.

Vertegenwoordigers van de media nodigen wij van harte uit om bij de eerste editie van het Nederlands kampioenschap melkvangen aanwezig te zijn. Namens de vakgroep Melkveehouderij van LTO Nederland is voorzitter Siem Jan Schenk aanwezig om de publiekscampagne 'Melk. Da's belangriek!' toe te lichten.

Datum: zondag 8 november 2009
Event: Nederlands kampioenschap melkvangen
Locatie: Dancing De Radstake, Twenteroute 8, 7055 BE in Heelweg (de Achterhoek) Tijd: 15.45 uur tot 16.45 uur