Evangelische Omroep

NEDERLAND ZINGT OP ZONDAG VANUIT BERLIJN
Nederland Zingt op Zondag, zondag 8 november 2009, 9:00 uur, Nederland 1

Nederland Zingt op Zondag zendt op 8 november koor- en samenzang uit vanuit Berlijn. Onder het thema 'vrijheid, waartoe?' wordt teruggeblikt op de val van de Berlijnse muur op 9 november 1989, 20 jaar geleden. Ds. Arie van der Veer gaat daarover in gesprek met Aad Kamsteeg uit Amersfoort.

Aad Kamsteeg was jarenlang buitenlandcommentator voor het Nederlands Dagblad, maar ook voor EO-radio en TV. Hij werkte in 1989 veelal in Duitsland. Hij was net als veel anderen niet voorbereid op de plotselinge 'val'. Kamsteeg: 'Met deze gebeurtenis veranderde de hele wereld. Het betekende namelijk het einde van de koude oorlog.' Er blijven desondanks mondiale problemen genoeg over, maar Kamsteeg is optimistisch over de toekomst.

Nederland Zingt op Zondag is een wekelijks programma met koor- en samenzang en een meditatie van ds. Arie van der Veer. Deze keer komt de samenzang deels vanuit de Domkirch in Berlijn en deels vanuit de Nikolakirche in Potsdam. Ook gaat de dominee in elke uitzending met iemand in gesprek over zijn of haar geloof.


---

---
Noot voor redactie,