Algemene omroepvereniging AVRO

PERSBERICHT

Hilversum, 06-11-2009

AVRO'S MUSEUMBENDE VANUIT UNIVERSITEITSMUSEUM IN UTRECHT

Zondag 8 november is Ewout Genemans met de Museumbende in het Universiteitsmuseum te zien. Hij presenteert zich als een begeleider van buurthuiskinderen. De bendeleden vermommen zich als buurthuiskinderen en samen maken zij zogenaamd een filmpje in het museum voor een videocursus die zij volgen. Zondag 8 november om 10.00 uur is het spannende, geheime bezoek aan het Universiteitsmuseum te zien bij de AVRO op Z@PP.

De voorbereidingen van de bende worden getroffen in een geheime, mobiele commandopost die vlak bij het museum geparkeerd staat. Het bezoek in het museum verloopt goed tot het bij die commandopost fout gaat. Er wordt ingebroken in de bendebus en de politie vraagt zich af van wie die bus is. Uiteraard moet de bende maken dat ze weg komt, maar niet voordat ze hun oordeel over de kindvriendelijkheid van het universiteitsmuseum geveld hebben.

In dit seizoen worden dertien musea bezocht door de Museumbende. De bende heeft een oordeel geveld over onder meer het Marinemuseum, het Geldmuseum, het Spoorwegmuseum, het Openluchtmuseum en Naturalis. Ewout vermomt zich de als marineofficier, als kermisklant, activiteitenbegeleider en zelfs als vrouwelijke leger-officier!

AVRO Museumbende, zondag 8 november om 10.00 uur bij de AVRO op Z@pp, Nederland 3.



Algemene omroepvereniging AVRO