Ingezonden persbericht


Marlon Kicken wint Culture Comedy Award 2009.
De stand-up comedy prijs van Nederland en België beleeft succesvolle crisiseditie!

In het uitverkochte Parktheater in Eindhoven werd zaterdagavond laat Marlon Kicken uitgeroepen tot grootste stand-up comedy talent van 2009. 'Marlon is prettig a-typisch en zeer innemend' oordeelde de jury bij monde van juryvoorzitter Tom Bertels, organisator van cabaretten Vlaanderen. De jury bestond verder uit Doro Siepel (directeur theater Zuidplein en voormalig voorzitter van de VSCD cabaretjury) en Marjolein Rietveld (directeur van kunstbende). Het was voor Marlon een dubbeloverwinning, ook de publieksprijs was voor hem.

De overige finalisten waren Steven Mahieu, Arjen van Wifferen en Erhan Demirci.

De Culture Comedy Award beleeft dit jaar haar zevende editie en is daarmee de langst bestaande en meest gerenommeerde stand-up comedy prijs van de lage landen.

De Culture Comedy Award is een initiatief van Stichting Culture Comedy i.s.m. de Arenbergschouwburg Antwerpen en het Parktheater Eindhoven. Doel van het festival is bij te dragen aan de ontwikkeling van het genre stand-up comedy in Nederland en België door het organiseren van de Culture Comedy Award. De Culture Comedy Award onderscheidt zich door het intensieve traject van training en begeleiding dat de nieuwe generatie stand-uppers wordt geboden.

De finalisten gaan de komende maanden op tournee in Nederland en Vlaanderen.

Meer informatie: www.comedyaward.nl