Politie Utrecht

Persberichten stad Utrecht, 09.00 uur

Utrecht, 08-11-2009

Woninginbrekers aangehouden

UTRECHT De politie heeft in de nacht van vrijdag 6 op zaterdag 7 november twee personen aangehouden omdat zij een inbraak hadden geprobeerd te plegen.

Via getuigen kwamen agenten rond 02.30 uur op de Morelstraat op het spoor van twee woninginbrekers. Het tweetal, 17 en 20 jaar uit Utrecht, had geprobeerd via een bovenlicht in de woning te komen. Dit werd opgemerkt door getuigen. De politie kwam ter plaatse en heeft de twee inbrekers aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Vrouw beroofd

UTRECHT Op de Zamenhofdreef vond in de nacht van vrijdag 6 op zaterdag 7 november een beroving plaats waarbij een vrouw het slachtoffer werd. De verdachten werden aangehouden.

Een 18-jarige vrouw uit Utrecht reed omstreeks 00.15 uur met haar fiets over de Zamenhofdreef. Op een gegeven moment werd de vrouw gepasseerd door drie jongens. Eén van de jongens greep in het voorbijgaan de tas van de vrouw. Het drietal rende weg. Door getuigen werd gezien dat de verdachten op de bus waren gestapt in de richting van het centrum.

Uiteindelijk werd duidelijk dat de verdachten waren uitgestapt bij de Helling. In de omgeving konden agenten de mannen, twee van 20 en één van 18 jaar allen uit Utrecht, aanhouden. Het drietal werd voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Mishandeling

UTRECHT Op de Voorstraat vond in de nacht van zaterdag 7 op zondag 8 november een mishandeling plaats. Hierbij raakte een man gewond.

Agenten kregen omstreeks 04.55 uur een melding dat twee groepen met elkaar aan het vechten waren ter hoogte van een horecagelegenheid aan de Voorstraat. Ter plaatse troffen agenten twee groepen aan. Op de grond lag een gewonde 19-jarige man uit Bosch en Duin. De man was door een aantal andere mannen, naar aanleiding van een conflict, mishandeld.

Het slachtoffer werd voor onderzoek naar het Diakonessenziekenhuis overgebracht. De politie heeft tot nu toe niemand aangehouden. Uit voorzorg werden politiehonden ingezet om de rust te doen terugkeren. Het onderzoek naar de mishandeling loopt.

Aanrijding onder invloed

UTRECHT Op de Tolsteegsingel vond in de nacht van zaterdag 7 op zondag 8 november een aanrijding tussen een auto en een voetganger plaats. Hierbij raakte een meisje gewond.

Rond 01.45 uur reed een 25-jarige automobilist over de Tolsteegsingel vanuit de richting van het Ledig Erf. Ter hoogte van de Looierstraat stak een 16-jarig meisje de weg over. De bestuurder zag geen kans meer op tijd te remmen en reed tegen het meisje aan. Het slachtoffer belandde op de voorruit van de auto. Zij werd met onbekend letsel naar het UMC in Utrecht overgebracht. De bestuurder bekende gedronken te hebben.

Uit een eerste blaastest werd dat bevestigd. Op het bureau wees de ademanalyse 230 ug/l uit. Hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod.

Poging inbraak verdachten aangehouden

UTRECHT Vrijdagmorgen heeft de politie twee mannen aangehouden omdat zij geprobeerd hadden in te breken bij een huis aan de Stroyenborchdreef.

Een getuige belde omstreeks 06.45 uur naar de politie omdat hij inbraakgeluiden hoorde. Toen de man uit zijn raam keek, zag hij twee mannen wegvluchten. De politie kwam ter plaatse en kon de verdachten, 32 en 45 jaar beiden uit Utrecht, aan de hand van de opgegeven signalementen op de Rapenburchdreef aanhouden. Het tweetal werd voor verhoor meegenomen naar het bureau. Bij de woning werden sporen van de inbraak aangetroffen.

Straatroof

UTRECHT Op de Stanleylaan vond vrijdagmorgen een straatroof plaats waarbij een vrouw en kind gewond raakten.

Een 29-jarige vrouw uit Utrecht liep omstreeks 09.15 uur met haar dochtertje aan haar hand en een kinderwagen met daarin een baby over de Stanleylaan. Plotseling kwam een scooter met twee personen erop langs de vrouw rijden. De passagier trok in het voorbijrijden hard aan de tas van de vrouw die zij om haar schouder droeg. Door het geweld kwamen de vrouw, haar kind en de kinderwagen met daarin haar acht maanden oude kindje ten val. De verdachten reden met de tas van het slachtoffer weg in de richtring van Afrikalaan.

De politie is op zoek naar getuige(n) van deze laffe beroving. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het bureau Utrecht zuid, tel.: 0900 88 44.

Aanrijding letsel

DE MEERN Op de Heldammersingel vond zaterdagavond een aanrijding plaats waarbij een jongen gewond raakte.

De politie kreeg omstreeks 21.30 uur een melding dat een aanrijding had plaats gevonden op de Heldammersingel. Ter plaatse troffen agenten een 16-jarige jongen uit De Meern aan. De jongen was gewond en verklaarde dat hij onderuitgegaan was door de gladheid. De jongen werd met rug- en nekletsel naar het ziekenhuis gebracht.

Man aangehouden

UTRECHT De politie heeft vrijdag 6 november op de Jan Overdijkstraat een man aangehouden omdat hij tot tweemaal toe medewerkers van het Stadstoezicht had geprobeerd van de weg te rijden.

Twee medewerkers van het Stadstoezicht stonden in hun dienstvoertuig omstreeks 20.30 uur voor het rode verkeerslicht ter hoogte van de Mr. Tripkade te wachten. Naast hun auto stond een bestelwagen met daarin een man die indringend naar het tweetal keek. Eén van de stadstoezichtmedewerkers stak zijn duim omhoog om aan te geven dat alles goed ging. Blijkbaar was de man in de bestelbus hier niet van gediend en reed, toen het licht op groen sprong, de auto van het Stadstoezicht tot twee maal toen klem. Hierdoor moest de bestuurder van Stadstoezicht vol in de remmen om een aanrijding te voorkomen.

De politie werd gewaarschuwd. Op de Jan Overdijkstraat werd de 29-jarige bestuurder uit Utrecht van de bestelbus door de politie aan de kant gezet en aangehouden. De man werd voor verhoor meegenomen naar het bureau.