Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van zondag 8 november

Alkmaar, 08-11-2009 o 11.00 uur

Man aangehouden na mishandelen ex-vriendin

Heerhugowaard, vrijdag 6 november 2009.

Een 42-jarige man uit Rotterdam is rond 14.00 uur aangehouden op de Weegbree. Hij wordt verdacht van het mishandelen en tegen haar wil in een auto vervoeren van zijn ex-vriendin uit Heerhugowaard. De vrouw stapte bij de man in de auto, maar werd tegen haar wil vastgehouden. Ook sloeg hij haar in het gezicht. De man kon kort na de mishandeling worden aangehouden in Badhoevedorp. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. Hij is in verzekering gesteld.

Alcohol in het verkeer

Schagen, vrijdag 6 november 2009.

Een 21-jarige man uit Nieuwe Niedorp is rond 21.30 uur aangehouden op de Loet op verdenking van het rijden onder invloed. Uit de ademanalyse bleek dat hij ruim vier keer teveel had gedronken. De man, een beginnend bestuurder, kon zijn rijbewijs inleveren. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Schagen, zaterdag 7 november 2009.

Rond 3.20 uur is een 24-jarige man uit Schagen aangehouden op de Scholeksterlaan tijdens een alcoholcontrole. Uit de ademanalyse bleek dat de man, een beginnend bestuurder, ruim vijf keer teveel had gedronken. Hij kon zijn rijbewijs, dat hij pas twee jaar had, direct inleveren. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Heerhugowaard, zaterdag 7 november 2009.

Op de Westerweg is tussen 22.00 en 4.00 uur een alcoholcontrole gehouden. In totaal zijn 1389 bestuurders gecontroleerd op het rijden onder invloed.Tien personen bleken teveel te hebben gedronken. Drie personen waren niet in het bezit van een rijbewijs. Een rijbewijs werd ingevorderd wegens de hoeveelheid genuttigde alcohol. Deze persoon blies ruim drie keer de toegestane hoeveelheid alcohol (655 ug/l waar 220 ug/l maximaal is toegestaan). Daarnaast werden vijf bonnen geschreven wegens het fietsen zonder licht.

Alkmaar, zaterdag 7 november 2009.

Op de Geestersingel is rond 1.00 uur een 47-jarige man uit Alkmaar aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed. Uit de ademanalyse bleek dat de man ruim drie keer teveel had gedronken. Hij was niet meer in het bezit van een rijbewijs. Omdat de man vaker onder invloed heeft gereden is zijn auto in beslag genomen. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Alkmaar, zondag 8 november 2009.

Een 18-jarige man uit Alkmaar is rond 4.15 uur aangehouden op de Kanaalkade. Hij reed op zijn brommer en werd verdacht van het rijden onder invloed. Uit de ademanalyse bleek dat de man ruim vijf keer teveel had gedronken. Omdat de man een beginnend bestuurder is, kon hij direct zijn rijbewijs inleveren. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Enkhuizen, zondag 8 november 2009.

Rond 5.00 uur is op de Oosterdijk tijdens een alcoholcontrole een 30-jarige man uit Polen aangehouden. Uit de ademanalyse bleek dat de man ruim drie keer teveel had gedronken. Hij kon direct zijn rijbewijs inleveren. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Alkmaar, zaterdag 7 november 2009.

Rond 21.30 uur is op de Dijk een 24-jarige man uit Egmond aan Zee aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed. Een agent zag dat de man zeer langzaam reed, geen gordels droeg en zijn auto dubbel parkeerde naast een andere auto. Uit de ademanalyse bleek dat de man, een beginnend bestuurder, bijna zeven keer teveel had gedronken. De man kon zijn rijbewijs inleveren en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Huiselijk geweld

Hoorn, zaterdag 7 november 2009.

Rond middernacht is een 37-jarige man uit Hoorn aangehouden op verdenking van het mishandelen van zijn vriendin. De man schopte het slachtoffer in haar gezicht en ook tegen haar lichaam. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Den Helder, zaterdag 7 november 2009.

Een 46-jarige man uit Den Helder is om 20.30 uur aangehouden in zijn woning. Hij wordt verdacht van het mishandelen van zijn vrouw. Zij werd geslagen en de man had met voorwerpen naar haar gegooid. De vrouw liep hierbij verwondingen op in haar gezicht. De man is in verzekering gesteld. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Geweld tegen agenten

Heiloo, zaterdag 7 november 2009.

Twee politieagenten liepen verwondingen op toen zij ingrepen bij een vechtpartij op de Stationsweg in Heiloo. Tussen 3.00 en 3.30 uur brak een vechtpartij uit. Een agent greep in, hij trok de vechtende mannen uit elkaar. Hierop werd hij belaagd door twee broers van een van de vechters. De drie mannen waren agressief en in de worsteling die onstond liepen twee agenten verwondingen aan hun gezicht op. De drie broers, 17 en 21 uit Limmen en 23 jaar uit Alkmaar, zijn aangehouden. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Man met inbrekerswerktuig aangehouden

Alkmaar, zaterdag 7 november 2009.

Een 32-jarige man uit Egmond aan Zee is in de nacht van vrijdag op zaterdag aangehouden op verdenking van het in bezit hebben van inbrekerswerktuig.

Rond 4.00 uur zagen agenten die op de Helderseweg reden aan de overzijde van het kanaal een fietser zonder licht rijden. Hij reed daarnaast op de verkeerde weghelft. Toen de fietser de agenten zag, draaide hij om en reed hard weg. Hierop zetten de agenten de achtervolging in. Bij de Huiswaarderbrug kon de man worden aangehouden. Hij kreeg een bekeuring voor het rijden zonder licht. De man had geen identiteitsbewijs bij zich. Hierop vroegen agenten of zij in zijn rugtas mochten kijken. Hierin troffen zij allerlei inbrekerswerktuig aan zoals kniptangen, een ijzerzaag en handschoenen. De man kon mee naar het bureau. De spullen zijn in beslag genomen en worden door forensisch rechercheurs onderzocht.

Nieuwe vriendin ex-partner door het lint

Den Helder, vrijdag 6 november 2009.

Een 20-jarige vrouw uit Den Helder is rond 21.30 uur aangehouden op verdenking van het mishandelen van de ex-vriendin van haar vriend. De 20-jarige vrouw stond rond 20.15 uur voor de deur van deze ex, een 22-jarige vrouw uit Den Helder. De vrouw wilde met haar praten, maar daar had de 22-jarige geen oren naar. Hierop ging de 20-jarige vrouw door het lint en vernielde ze de glazen voordeur van de woning. Ze raakte in de hal van de woning in gevecht met de 22-jarige vrouw en met de vriend van de vrouw, die haar probeerde te beschermen. Tegen de 20-jarige Helderse wordt proces-verbaal opgemaakt.

Aanrijding met letsel

Hoorn, vrijdag 6 november 2009.

Op de J.D. Polstraat raakten rond 21.00 uur zes vrouwen gewond bij een eenzijdig ongeval. Het voertuig kwam vanuit de Liornestraat is is bij de bocht na de spoorwegovergang uit de bocht gevlogen. De oorzaak hiervan is nog niet bekend. Alle inzittenden, zes vrouwen in de leeftijd van 19 tot 21 jaar uit Hoorn, zijn ter observatie in het ziekenhuis opgenomen. Zij konden kort daarna weer naar huis met slechts lichte verwondingen.

Doorrijden na aanrijding, getuigen gezocht

Bergen, vrijdag 6 november 2009.

De politie is op zoek naar getuigen van een aanrijding op de Van Blaaderenweg. Dit gebeurde rond 15.30 uur. Twee mannen in een personenbusje reden een 46-jarige vrouw uit Alkmaar aan aan en gingen er daarna vandoor.

De vrouw reed over de Van Blaaderenweg toen zij moest stoppen voor een bestelbus. Terwijl ze remde werd zij van achteren aangereden door een personenauto. Twee mannen stapten uit en vroegen het schadeformulier. De mannen liepen terug naar hun auto en gingen er als een haas vandoor. Het gaat om twee blanke mannen van eind 20, begin 30 jaar. Ze spraken met een buitenlands accent, vermoedelijk Oost-Europees. De auto was lichtgrijs van kleur, vermoedelijk een Toyota of Hyundai. De auto moet opvallen omdat er behoorlijk wat schade aan de voorzijde van hun auto zat. Eventuele getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie in Bergen, telefoon 0900 8844.

Gestolen fiets terug bij eigenaar

Hoorn, zaterdag 7 november 2009.

Rond 19.00 uur is op de Patio een 35-jarige man uit Enkhuizen aangehouden. Hij wordt verdacht van diefstal van een fiets.

Op 27 oktober werd de vrijwel nieuwe fiets van een 56-jarige man uit Hoogkarspel gestolen. De fiets stond in een stalling aan de Streekweg in Hoogkarspel. De gedupeerde deed via internet aangifte van de diefstal. De dief zette de fiets vervolgens te koop op het internet. Bij de verkoop van de fiets bij een woning aan de Patio in Hoorn konden agenten hem aanhouden. De fiets kon weer terug naar de rechtmatige eigenaar. De verdachte kreeg een proces-verbaal.

Motor of scooter rijdt door na aanrijding fietser

Getuigen gezocht

Wervershoof, zaterdag 7 november 2009.

De politie is op zoek naar getuigen van een aanrijding tussen een motor of scooter en een fietser op de Raiffeisenweg rond 15.20 uur.

Een 70-jarige man uit Wervershoof fietste over de Raiffeisenlaan vanaf het winkelcentrum naar zijn huis. De man wilde linksaf slaan naar het hofje van de Raiffeisenlaan. Hij stak zijn hand uit en zag dat de auto achter hem stopte. Op het moment dat de man linksaf sloeg haalde een scooter of motor de auto in en raakte in botsing met de fietser. De man viel en de scooter of motor reed door. De man liep verwondingen op aan zijn elleboog en hoofd. Ook de fiets is kapot. Eventuele getuigen die zich nog niet hebben gemeld of de dader zelf worden verzocht contact op te nemen met de politie in Stede Broec, tel: 0900 8844.

Fietsverlichtingscontrole

Schagen, zaterdag 7 november 2009.

Op de Menisweg is tussen 18.00 en 22.30 uur een fietsverlichtingscontrole gehouden. In totaal kregen dertien personen een bon.

Alcoholcontrole

Den Helder, zondag 8 november 2009.

Tussen 23.00 en 6.00 uur hebben agenten op verschillende plaatsen in de stad bestuurders gecontroleerd op het gebruik van alcohol. Van de 44 gecontroleerde bestuurders bleek één persoon teveel te hebben gedronken. Die kreeg een rijverbod en een proces-verbaal.

West-Graftdijk, zaterdag 7 november 2009.

Tussen 21.00 en 23.00 uur is op de Kanaaldijk in Graftdijk, de Oostdijk in Heerhugowaard, de Zuidervaart in de Schermer en de Mijzerdijk in Driehuizen een alcoholcontrole gehouden. Van de 32 gecontroleerde automobilisten bleek niemand teveel te hebben gedronken.