Politie Utrecht

Persberichten Eemland noord, 10.45 uur

Utrecht, 08-11-2009

Bijna acht keer te veel op

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG Agenten hielden in de nacht van vrijdag 6 op zaterdag 7 november een snorfietser aan omdat hij een behoorlijke slok te veel op had.

Rond 01.30 uur controleerden agenten een 19-jarige snorfietser uit Hoogland op de Westsingel. Uit de blaastest bleek dat hij beduidend te veel alcohol had genuttigd en de agenten hielden hem aan. Bij de ademanalyse in het politiebureau blies hij 675 ug/l, bijna acht keer het wettelijke maximum van 88 ug/l voor een beginnend bestuurder. Tegen de Hooglander is proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs is ingevorderd.

Verdachte wil op politiepaard klimmen

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG Een dronken man wilde aan het begin van de nacht van zaterdag 7 op zondag 8 november op een politiepaard klimmen. Tevens beledigde hij een agent.

Rond 00.15 uur stonden enkele politieruiters op de Turfwal. Een groep mannen liep langs hen heen en één van deze mannen vroeg aan een politieruiter of hij achterop het paard mocht klimmen. Toen de ruiter daar negatief op antwoordde, probeerde de man het tot tweemaal toe toch. De ruiter pakte hem daarbij beet en waarschuwde hem het niet nog een keer te proberen. Daarop werd de man verbaal zeer vervelend. Toen hij de agent daarop begon te beledigen en dat ondanks waarschuwingen bleef doen, was de maat vol. De agenten hielden de verdachte, een 23-jarige man uit Dreumel, aan en brachten hem over naar het politiebureau. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt voor openbare dronkenschap / belediging.

Mishandeling

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG Agenten hielden op zaterdagavond 7 november een man op heterdaad aan voor mishandeling.

Rond 22.20 uur zag een agent op de Oude Schans vanaf afstand dat een man een andere man een vuistslag in het gezicht gaf. De agent liep naar hen toe. Het slachtoffer, een 23-jarige man uit Bunschoten-Spakenburg, verklaarde iets naar de andere man, een 42-jarige man uit Nijkerk (Gld), te hebben geroepen, waarna die hem meerdere malen in het gezicht had geslagen. De agent hield daarop de Nijkerker aan en hij werd overgebracht naar het politiebureau. Tegen hem wordt proces-verbaal voor mishandeling opgemaakt.

Vernieling

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG Agenten hielden op zaterdagavond 7 november een man op heterdaad aan voor vernieling.

Rond 21.15 uur zagen agenten dat een man een ruitje van een horecagelegenheid aan de Kerkstraat vernielde. Zij gingen er op af. Daar bleek dat de verdachte, een 43-jarige man uit Bunschoten-Spakenburg, een geschil met een medewerker van de gelegenheid had gehad en de zaak uit was gezet. De verdachte is naar het politiebureau overgebracht en tegen hem wordt proces-verbaal voor vernieling opgemaakt.

Snorfietser met alcohol

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG Op zaterdagavond 7 november bleek een snorfietser een behoorlijke hoeveelheid alcohol op te hebben.

Agenten controleerden rond 21.15 uur een 18-jarige snorfietser uit Bunschoten-Spakenburg op de Hoekstraat. Hij had te veel gedronken en werd naar het politiebureau overgebracht. De ademanalyse gaf 515 ug/l als score, bijna zes keer het wettelijke maximum van 88 ug/l voor een beginnend bestuurder. De Bunschotenaar moest zijn rijbewijs inleveren en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Kop-staart

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - Bij een kop-staartaanrijding raakten op zaterdag 7 november drie autos betrokken.

Rond 09.55 uur reed een 27-jarige automobilist uit Amersfoort over de Amersfoortseweg, komende uit de richting van Bunschoten en gaande in de richting van Amersfoort. Voor hem reed een 47-jarige automobilist uit Amersfoort. Omdat het verkeerslicht op rood stond, stopte de 47-jarige automobilist en de 27-jarige automobilist deed hetzelfde. Een achter hem rijdende 57-jarige automobiliste uit Bunschoten zag te laat dat het verkeer voor haar stilstond. Zij botste tegen de auto van de 27-jarige Amersfoorter, die door de kracht van de aanrijding tegen de auto van de 47-jarige automobilist werd gedrukt.

De 57-jarige automobiliste werd met borst- en beenletsel per ambulance naar het Lichtenbergziekenhuis in Amersfoort gebracht. De 27-jarige automobilist werd met hoofd-, been- en rugletsel eveneens naar het ziekenhuis vervoerd.