Politie Utrecht

Persberichten Lekstroom, 10.45 uur

Utrecht, 08-11-2009

Woning beschoten

SCHALKWIJK Op vrijdagavond werd een woning beschoten. Niemand raakte gewond.

Rond 20.00 uur bevonden twee vrouwen van 18 en 19 jaar uit Schalkwijk zich op de begane grond van een woning in Schalkwijk. De luiken voor de ramen waren dicht. Plotseling hoorden zij meerdere knallen en zagen zij dat in een ruit van de woonkamer een gat zat. De vrouwen gingen op de grond liggen en belden 112.

Meerdere politie-eenheden gingen naar de woning. Bij een onderzoek in de omgeving werden geen verdachten aangetroffen. De politie heeft het vermoeden dat de aanleiding voor de schietpartij in een zakelijk geschil ligt en zet het onderzoek voort.

Aan getuigen die op vrijdagavond iets verdachts in Schalkwijk hebben gezien, wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Lekstroom op telefoonnummer 0900-8844 of via meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000.

Mishandeling

NIEUWEGEIN Agenten troffen in de nacht van zaterdag 7 op zondag 8 november een gewonde jongeman op straat aan.

Rond 02.00 uur kreeg de politie de melding dat op de Nanningalaan werd gevochten. Agenten troffen ter plaatse meerdere personen aan, waaronder een 22-jarige jongeman uit Nieuwegein, die gewond was. Hij verklaarde door drie of vier jongens te zijn mishandeld, waarbij hij een schop in zijn gezicht had gekregen.

De voorgeschiedenis zou zijn dat vier meisjes over de Nanningalaan liepen. Dat zij woorden kregen met een groepje van drie a vier jongens. Een vriend van de meisjes zou hen te hulp zijn gekomen, waarna hij door het drie-/viertal werd geslagen. Een familielid van deze jongen kwam hem met meerdere anderen te hulp, waaruit een vechtpartij ontstond. Daarbij liep de 22-jarige jongeman letsel op. De drie/vier verdachten (de aanstichters van de vechtpartij) waren vervolgens gevlucht. Agenten stelden een onderzoek in de omgeving in, maar troffen de verdachten niet meer aan. De politie zet het onderzoek voort.