Politie Utrecht

Persberichten Rijn & Venen, 10.40 uur

Utrecht, 08-11-2009

Diefstal bromfiets

BREUKELEN In de nacht van zaterdag 7 op zondag 8 november hielden agenten een man aan op verdenking van betrokkenheid bij de diefstal van een bromfiets.

Rond 03.05 uur kreeg de politie de melding dat er een busje met meerdere personen bij een school aan de Zonswaert stond. De melder vermoedde dat zij op het inbrekerspad waren. Agenten gingen ter plaatse en troffen het busje met een 42-jarige man uit Alkmaar aan. Hij verklaarde daar met enkele andere mannen te zijn, maar dat die waren weggerend. In het busje troffen agenten inbrekersgereedschap aan.

Terwijl de agenten daar stonden, kwam een 18-jarige jongeman uit Breukelen naar hen toelopen. Hij verklaarde dat zijn scooter net was gestolen en dat hij hem daar in de bosjes had teruggevonden. Daarop hielden de agenten de Alkmaarder aan en namen de bus in beslag. Tevens zochten agenten, onder andere met een warmtebeeldkijker, in de omgeving naar de medeverdachten, maar zij werden niet meer aangetroffen. De verdachte is naar het politiebureau overgebracht en is voor nader onderzoek ingesloten.

Te veel op

MONTFOORT Een automobilist bleek in de nacht van zaterdag 7 op zondag 8 november te veel van alcohol te hebben genoten.

Rond 02.35 uur werd een 19-jarige automobilist uit Linschoten op de Willeskop gecontroleerd. Hij had te veel gedronken en agenten hielden hem aan. Bij de ademanalyse in het politiebureau blies hij 420 ug/l, bijna vijf keer het wettelijke maximum van 88 ug/l voor een beginnend bestuurder. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt en hij moest zijn rijbewijs inleveren.

Op heterdaad

BREUKELEN Agenten in burger betrapten aan het begin van de nacht van zaterdag 7 op zondag 8 november vier winkeldieven op heterdaad.

Rond 00.25 uur bevonden twee agenten in burger zich bij een benzinestation aan de Rijksweg A2 bij Breukelen. Zij zagen dat vier jongeren zeer luidruchtig de shop inliepen, daar meerdere blikjes drinken en verpakkingen snoepgoed pakten, die in hun kleding stopten en zonder te betalen de shop uitliepen. De agenten hielden het viertal, een jongen van 16 jaar, twee van 17 jaar en een jongeman van 25 jaar allen uit Utrecht, aan. De winkeldieven werden naar het politiebureau overgebracht en tegen hen is proces-verbaal opgemaakt.

Jongens beroofd

ABCOUDE Op zaterdagavond 7 november werden twee jongens door drie andere jongens beroofd.

Rond 21.30 uur bevonden twee jongens en een meisje, allen 14 jaar oud en afkomstig uit Abcoude, zich in de speeltuin op de hoek van Starnheim en het Kuyerspad. Daar werden zij op een agressieve manier aangesproken door een drietal jongens, waarna de drie jongens door liepen.

Rond 22.00 uur liepen de twee jongens en het meisje over de Starnheim. Daar worden zij weer aangesproken door de drie jongens. Vervolgens sloeg het drietal de twee jongens en beroofde hen van kleingeld en hun telefoons.

De slachtoffers vluchtten naar het huis van de ouders van één van hen, waarna de politie wordt gewaarschuwd. Agenten stelden een onderzoek in de omgeving in, maar troffen de verdachten niet meer aan. De verdachten waren twee donkergetinte jongens en één lichtgetinte jongen. Alle rond de 15-16 jaar oud.

Aan getuigen van de straatroof en aan mensen die menen de verdachte te (her-)kennen, wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Rijn & Venen op telefoonnummer 0900-8844.

Aanrijding met geweld

WILNIS Twee mannen en een vrouw kregen het op zaterdagavond 7 november naar aanleiding van een aanrijding met elkaar aan de stok.

Rond 19.15 uur reed een 51-jarige automobilist uit Wilnis vanaf de Veenweg de Wethouder van Damlaan in. Daarbij botste hij, vermoedelijk doordat hij een behoorlijke slok te veel op had, tegen de auto van een 24-jarige automobiliste uit Haarlem. In plaats van te stoppen, reed de Wilnisser door. De vriend van de Haarlemse, een 26-jarige man uit Wilnis, sprong uit haar auto, rende achter de verdachte aan en sprak hem aan. Dat mondde uit in een schermutseling tussen de Haarlemse met haar vriend en de 51-jarige man.

Agenten gingen ter plaatse en hielden de 51-jarige man aan. De Haarlemse en de 26-jarige Wilnisser deden aangifte tegen de verdachte. Bij de ademanalyse in het politiebureau blies hij 895 ug/l, meer dan vier keer het wettelijke maximum van 220 ug/l. Tegen de 51-jarige verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt voor mishandeling en rijden onder invloed van alcohol opgemaakt en zijn rijbewijs is ingevorderd.

Met bierglas gestoken

WOERDEN Een man werd op zaterdagavond aangehouden omdat hij een andere man met een bierglas in het gezicht had gestoken.

Rond 18.40 uur kreeg de politie de melding dat er een vechtpartij gaande was in een kantine van een sportvereniging in Woerden. Agenten gingen ter plaatse en troffen daar een 27-jarige man uit Woerden met meerdere verwondingen in zijn gezicht aan. Hij bleek een schermutseling met een 28-jarige man uit Woerden te hebben gehad. Daarbij was hij met een bierglas in het gezicht gestoken. De agenten hielden daarop de verdachte aan. Het slachtoffer is voor behandeling van zijn verwondingen naar het ziekenhuis gebracht.

Sigaretten

KOCKENGEN Drie inbrekers werden op zaterdagochtend betrapt bij een snelkraak. Zij wisten te ontkomen.

Rond 05.20 uur ging het alarm van een benzinestation aan de Kerkweg af, waarna de daarnaast wonende eigenaar naar buiten vloog. Daar zag hij dat drie verdachten hadden ingebroken. In plaats van te vluchten, bekogelden de verdachten hem met sloffen sigaretten. Hij besloot terug naar zijn woning te rennen en het alarm weer aan te zetten. Daarop gingen de verdachten er te voet vandoor naar de Sportweg, waar zij in een donkere Volkswagen Golf stapten en wegreden in de richting van Portengen.

De eigenaar en zijn zoon zetten nog met de auto de achtervolging in, maar raakten hen bij de Provincialeweg N401 kwijt. Uit het benzinestation bleken sigaretten te zijn gestolen.

Vernieling

MONTFOORT Agenten hielden in de nacht van vrijdag 6 op zaterdag 7 november een stomdronken man aan.

Rond 01.00 uur kreeg de politie de melding dat een dronken man op de Plaats voor overlast zorgde. Ter plaatse troffen agenten een stomdronken man, 25 jaar oud en afkomstig uit Montfoort, aan. Er was geen land met de man te bezeilen, waarop de agenten hem aanhielden voor openbare dronkenschap.

Vervolgens bleek dat de verdachte op de Plaats van een viertal autos de spiegels had vernield en dat hij een vijftal fietsen op de rijbaan had gegooid. De verdachte is naar het politiebureau overgebracht en ter ontnuchtering ingesloten. Tegen hem wordt proces-verbaal voor vernieling en voor openbare dronkenschap opgemaakt.