Politie Groningen

Zondag 8 november 2009

Provincie Groningen, 08-11-2009

Winschoten: veelplegende winkeldief ingesloten

De politie heeft zaterdagavond op de Venne in Winschoten een 27-jarige man uit Bellingwolde aangehouden voor winkeldiefstal. De man werd door winkelpersoneel aangesproken, omdat hij enkele vleespakketten had wegenomen. De man verzette zich hier tegen, waarna de man door meerdere personen werd overmeesterd. De winkeldief werd vervolgens overgedragen aan de gewaarschuwde politie. Hij werd voor nader onderzoek ingesloten in het cellencomplex in Groningen.

Niebert: paardentrailer in sloot

Een paardentrailer is zaterdagochtend op de Halbe Wiersemaweg in Niebert in het water van een sloot terechtgekomen. De bestuurder van de auto met paardentrailer, een 32-jarige vrouw uit Tolbert, had de trailer niet goed bevestigd. Hierdoor was de trailer met paard losgeschoten. Het voertuig belandde vervolgens in de sloot. Met behulp van brandweerpersoneel en een dierenarts werd het paard ongedeerd uit de trailer gehaald. De politie heeft een rapportage van het ongeval gemaakt.

Groningen: Stadjer aangehouden voor negeren gebiedsontzegging

De politie heeft zaterdagnacht in de Peperstraat in Groningen een 42-jarige man uit Groningen aangehouden, omdat hij zich niet heeft gehouden aan een gebiedsontzegging in de binnenstad van Groningen. De verdachte had al voor de tweede keer een ontzegging gekregen voor de binnenstad. Op aanwijzing van de politiemeldkamer kon de Stadjer worden ingerekend. Hij probeerde nog te ontkomen aan de agenten, maar kon de man met behulp van een beveiligingsmedewerker alsnog worden ingerekend. De 42-jarige werd ingesloten in het cellencomplex in Groningen. Hij wordt vandaag gehoord.

Kornhorn: alcomobilist rijdt door na aanrijding

De politie heeft zaterdagnacht een 47-jarige man uit de gemeente Grootegast in zijn woning aangehouden voor rijden onder invloed en het wegrijden bij een aanrijding. Politieagenten werden door omstanders op de Provincialeweg bij Kornhorn aangesproken. Hieruit bleek dat een personenauto bij een aanrijding betrokken was geweest, maar de plek van het ongeval had verlaten zonder zijn persoonsgegevens achter te laten. Hierop volgden de agenten een krasspoor op het wegdek. Dit spoor leidde naar de woning van de verdachte. De 47-jarige werd even later aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Daar werd vastgesteld dat de verdachte 1,45 promille alcohol in zijn bloed had. Hij moest direct zijn rijbewijs inleveren. De verdachte mocht na verhoor het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Finsterwolde: auto insloot, bestuurder gewond

Een 24-jarige man uit Scheemda is zaterdagavond op de Nieuweweg in Finsterwolde gewond geraakt bij een eenzijdig ongeval. De man verloor de macht over het stuur en belandde met zijn auto in de sloot. Hij werd met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft een rapportage van het ongeval gemaakt. De auto van het slachtoffer werd afgesleept.

Groningen: vechtersbaas blijkt illegale vreemdeling

De politie heeft zaterdagnacht op de Grote Markt in Groningen een 21-jarige man zonder vaste woonplaats aangehouden. De man werd door politieagenten aangehouden voor het vechten op straat. Bij navraag op het politiebureau bleek dat de verdachte een illegale vreemdeling is. De man werd overgedragen aan de vreemdelingenpolitie.

Groningen: Stadjer rijdt onder invloed

De politie heeft zaterdagnacht op de Zonnelaan in Groningen een 38-jarige man uit Groningen aangehouden voor rijden onder invloed. De Stadjer werd in zijn auto gecontroleerd. Een blaastest wees uit dat hij te veel alcohol had gedronken. Na de ademanalysetest op het politiebureau werd vastgesteld dat de verdachte 1,95 promille alcohol in zijn bloed. De verdachte zijn rijbewijs werd direct ingenomen. Hij mocht na verhoor naar huis. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: 14-jarig duo vernielt auto

De politie heeft zaterdagnacht op de Siersteenlaan in Groningen twee 14-jarige jongens uit Groningen aangehouden voor vernieling. De politie werd door een getuige gebeld dat het duo een ruit van een personenauto had ingegooid met een kei. Politieagenten konden beide jongens op grond van het doorgegeven signalement inrekenen. Beiden werden ingesloten in het cellencomplex in Groningen. Zij zullen vandaag worden gehoord.

Groningen: man aangehouden voor belediging

De politie heeft zaterdagnacht op het Waagplein in Groningen een 20-jarige man (woonplaats onbekend) aangehouden voor belediging. De verdachte had onenigheid gekregen met een andere man. Toen politieagenten beide mannen van elkaar scheiden, schold de 20-jarige een diender uit. De man verzette zich tegen zijn aanhouding. De agenten wisten hem met vereende krachten te overmeesteren. De man werd ingesloten in het cellencomplex. Hij wordt vandaag gehoord voor de belediging.

Winsum: drie gewonden bij ernstig ongeval

Bij een ernstig verkeersongeval op de Winsumerstraatweg in Winsum zijn zaterdagnacht drie personen gewond geraakt. Een 22-jarige automobilist uit Eenrum verloor in een bocht de macht over het stuur. Hierdoor raakte de bestuurder in een slip, waarna hij op de weghelft voor het tegengestelde verkeer tot stilstand kwam. Op dat moment kwam een 51-jarige automobiliste uit Baflo aanrijden. De vrouw kon een aanrijding niet meer voorkomen. Zij botste met de voorkant van haar auto achterop de wagen van de Eenrumer. Beide bestuurders en de passagier van de Eenrumer, een 22-jarige man uit Wehe den Hoorn, werden gewond naar het ziekenhuis gebracht. De vrouw raakte ernstig gewond aan haar hoofd. Het Mobiel Medische Team (MMT) ontfermde zich over haar op de plek van de aanrijding. Hierop werd zij met spoed naar het ziekenhuis gebracht. Beide voertuigen werden zwaar beschadigd afgesleept. De politie heeft een analyse van het ongeval gemaakt.

Winschoten: man en meisje aangehouden

De politie heeft zaterdagnacht op het Marktplein in Winschoten een 21-jarige man uit Scheemda en een 16-jarig meisje uit Winschoten aangehouden. Tijdens het toezicht op het Marktplein werden surveillerende politieagenten uitgescholden door de 16-jarige. De dienders wilde haar aanspreken op haar gedrag. Hierop bemoeide de man zich ermee. Na een korte woordenwisseling bedreigde de 21-jarige één van de agenten. Hij werd direct aangehouden voor bedreiging. Het meisje ging vervolgens door het lint. Zij probeerde de agenten meerdere keren te slaan. Toen zij de agenten ook nog met scheldwoorden beledigde, werd zij ingerekend. Beide verdachten werden ingesloten in het cellencomplex in Groningen. Zij worden vandaag gehoord.

Groningen: Friese vechtersbazen op de bon

De politie heeft zaterdagnacht op de Stationsweg in Groningen vijf jongeren in de leeftijd van 16 tot en met 18 jaar, allen uit Drachten, bekeurd voor vechten op straat. Het vijftal had ruzie gekregen met een groepje Stadjers. De politie kwam tussen beide groepen, nadat er klappen waren gevallen. De Friezen bleken de aanstichters van de vechtpartij. Het vijftal werd aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Allen kregen een bon voor vechten op straat.

Groningen: minderjarige aangehouden na bedreiging

De politie heeft zaterdagnacht in de Peperstraat in Groningen een 15-jarige jongen aangehouden voor bedreiging. De jongen had in een horecagelegenheid in de Peperstraat een barkeeper met een mes bedreigd. Hierop werd de knaap door portiers meegenomen en overgedragen aan gewaarschuwde agenten. Bij de verdachte werd een mes aangetroffen en in beslag genomen. De minderjarige werd ingesloten in het cellencomplex in Groningen. Hij wordt vandaag gehoord. De barkeeper doet aangifte.