Politie Utrecht

Persberichten Binnensticht, 10.50 uur

Utrecht, 08-11-2009

Inbrekers aangehouden

BUNNIK De politie hield in de vroege ochtend van zaterdag 7 november twee jongens aan op verdenking van het plegen van een inbraak.

Rond 04.20 uur kwam bij de politie de melding binnen van een inbraak bij een sportvereniging aan de Tolhuislaan. Meerdere politie-eenheden gingen ter plaatse. Op de Koelaan zag een agent dat hem een scooter met twee opzittenden tegemoet kwam. Hij gaf de bestuurder, een 17-jarige jongen uit Austerlitz, een stopteken.

Bij de controle zag de agent dat toen de bestuurder de buddyseat opende, daar een bromfietskentekenplaat lag, terwijl de scooter nu was voorzien van een snorfietskentekenplaat. Desgevraagd bekende de jongen dat de bromfietsplaat op de scooter thuishoorde en de snorfietsplaat niet. Onder de buddyseat lagen meerdere spullen die mogelijk van de inbraak bij de sportvereniging afkomstig waren. Daarop hield de agent de bestuurder en zijn passagier, een eveneens 17-jarige jongen uit Austerlitz, aan op verdenking van het plegen van de inbraak. Beide verdachten zijn naar het politiebureau overgebracht en zijn voor nader onderzoek ingesloten.

Fietsendieven

BILHOVEN Twee jongens werden op vrijdagmiddag 6 november aangehouden op verdenking van fietsendiefstal.

Rond 17.20 uur kreeg de politie de melding dat twee jongens op de Prins Bernhardlaan met twee kennelijk gestolen fietsen aan het slepen waren. De fietsen werden in een bestelbus geladen, waarna die wegreed.

Aan de hand van het kenteken van de bestelbus, stelden de agenten een onderzoek bij de woning in van de tenaamgestelde van de bus. Daar troffen de agenten de twee fietsen aan en hielden zij twee jongens van 17 en 18 jaar uit De Bilt aan. De fietsen zijn in beslag genomen en de verdachten zijn voor nader onderzoek naar het politiebureau overgebracht.

Oplettende medewerker

ZEIST Dankzij een oplettende medewerker van een horecagelegenheid werd een vermoedelijke drugsdealer aangehouden.

Rond 01.40 uur kreeg de politie de melding dat personeel van een horecagelegenheid aan de 2e Dorpsstraat een jongen hadden aangehouden omdat hij drugs bij zich had. Agenten gingen ter plaatse en spraken met een medewerker. Hij verklaarde te hebben gezien dat de verdachte, een 17-jarige jongen uit Zeist, meerdere malen de gelegenheid in en uit liep en bijna constant aan het bellen was. Toen hij voor de zoveelste keer naar binnen wilde, droeg hij opeens een jas die hij eerder niet aanhad. De medewerker vertrouwde het niet en de jongen werd gefouilleerd. Daarbij trof de medewerker vijf ponypacks met kennelijk cocaïne in de jas aan.

Agenten namen de drugs in beslag en brachten de verdachte over naar het politiebureau. Daar is hij voor nader onderzoek ingesloten.