Politie Utrecht

Persberichten Heuvelrug, 11.00 uur

Utrecht, 08-11-2009

Man met drugs aangehouden

VEENENDAAL Vrijdagmiddag heeft de politie op het Rembrandtpark een man aangehouden omdat hij in het bezit was van verdovende middelen.

Een getuige belde omstreeks 15.20 uur naar de politie omdat hij zag dat twee mannen aan het dealen waren vanuit een auto. Tevens had de getuige gezien dat één van de mannen mogelijk in het bezit was van een vuurwapen. Agenten gingen op onderzoek uit en troffen de bewuste auto op het Rembrandtpark aan. De 27-jarige bestuurder kreeg een stopteken en werd met een uitpraatprocedure, vanwege een mogelijk vuurwapen, uit zijn auto gehaald en aangehouden.

In de auto werden verschillende soorten verdovende middelen aangetroffen. Ook werd een hoeveelheid contant geld en meerdere mobiele telefoons in beslag genomen. In de auto werd geen vuurwapen aangetroffen. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Auto vernield

VEENENDAAL Op de Tuinstraat vond vrijdagavond een vernieling van een auto plaats. De identiteit van de verdachte is inmiddels bij de politie bekend.

Omstreeks 23.55 uur kreeg de politie meerdere meldingen dat een jongen een auto aan het vernielen was op de Tuinstraat. De verdachte stond op het dak van een geparkeerde auto te dansen en te springen. Ter plaatse troffen agenten de auto aan. Het dak was compleet vernield en ingedeukt. Uit onderzoek en getuigenverklaringen bleek dat de verdachte een 17-jarige jongen uit Veenendaal was. De identiteit van de jongen is bij de politie bekend. Hij zal zich op het bureau moeten komen melden.

Aangehouden voor mishandeling

VEENENDAAL Op de Duivenwal West heeft de politie in de nacht van zaterdag 7 op zondag 8 november een jongen aangehouden voor het plegen van een mishandeling.

Een groepje jongens fietste omstreeks 03.30 uur vanuit het centrum naar huis. Ter hoogte van de Duivelwal West wilde men via het fietstunneltje verder richting zuid rijden. Net na het tunneltje hoorde één van de mannen, 21 jaar uit Veenendaal, voetstappen achter hem. Plotseling werd hij meerdere malen, uit het niets, in zijn gezicht geslagen.

De rest van de groep ging achter de dader aan en zag kans deze aan te houden. Agenten troffen ter plaatse het slachtoffer en de 17-jarige verdachte uit Veenendaal aan. De verdachte werd voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Openlijke geweldpleging

WIJK BIJ DUURSTEDE Op de Markt vond in de nacht van zaterdag 7 op zondag 8 november een vechtpartij plaats waarbij diverse mensen gewond raakten.

De politie kreeg rond 03.05 uur een melding dat een aantal jongeren zich vervelend gedroeg bij een horecagelegenheid aan de Markt. Ter plaatse troffen agenten enkele personen aan die een horecaverbod hadden. De jongeren gedroegen zich vervelend en waren onder invloed. De agenten sommeerden de jongeren om weg te gaan van de Markt.

Hieraan werd niet echt voldaan waarop zij voor een deel geholpen werden door de agenten. Dit pikte een aantal personen uit de groep niet en begonnen met de politie te vechten.

Met meerdere politie-eenheden, waaronder agenten met een hond, werd geprobeerd de rust te herstellen. Uiteindelijk werden twee personen, een 18-jarige man uit Cothen en een

19-jarige man uit Wijk bij Duurstede, aangehouden. De politie heeft het idee dat er meerdere personen verantwoordelijk zijn voor de vechtpartij en onderzoekt de zaak.

Gewond na vernieling van een ruit

RHENEN In de nacht van zaterdag 7 op zondag 8 november raakte een man gewond na een vernieling van een ruit.

Op de Torenstraat was naar aanleiding van een langer lopend conflict tussen bewoners een vechtpartij uitgebroken. Ter plaatse troffen agenten een 20-jarige man uit Rhenen aan. De man had een hevig bloedende armwond. Omstanders gaven aan dat het slachtoffer mogelijk gestoken was. Diverse getuigen verklaarden dat een aantal bewoners elkaar al langer het leven zuur maakt.

Dit was nu geëscaleerd. Tevens bleek dat er geen sprake van een steekwond was. De 20-jarige man was gewond geraakt bij het vernielen van een ruit. Het slachtoffer werd voor behandeling naar het ziekenhuis gebracht. Na enige tijd keerde de rust terug.

Aanrijding letsel

AMERONGEN Op de Bergweg vond zaterdagmiddag een eenzijdige aanrijding plaats. Hierbij raakte een man gewond.

Een 24-jarige automobilist uit Amerongen reed omstreeks 17.05 uur met zijn auto over de Bergweg in de richting van Amerongen. Door nog onbekende oorzaak verloor de bestuurder de macht over zijn stuur en knalde vervolgens vol op een boom aan de andere kant van de weg. Het slachtoffer werd door de brandweer uit zijn auto geknipt en met been- en hoofdletsel naar het ziekenhuis overgebracht.