Politie Utrecht

Persberichten Eemland zuid, 10.15 uur

Utrecht, 08-11-2009

Gewapende overval

AMERSFOORT In de nacht van vrijdag 6 op zaterdag 7 november vond een gewapende overval plaats op een woning aan de Arendshorst.

Rond 00.40 uur werd plotseling de voordeur van een huis aan de Arendshorst door drie overvallers met geweld geforceerd. Hierbij werd ook een ruit ingeslagen. Eenmaal in de woning werd ook de huiskamerdeur met geweld vernield. Twee van de drie bewoners werden gedwongen op de grond te gaan liggen. De derde bewoner moest onder bedreiging onder andere sieraden afgeven. Na de overval vertrokken de daders met een onbekende buit.

De politie is een onderzoek gestart en zoekt getuige(n). Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het bureau Amersfoort, tel.: 0900 88 44.

Bestuurder onder invloed

LEUSDEN De politie heeft zaterdagavond een man aangehouden omdat hij onder invloed op zijn bromfiets reed.

Tijdens de surveillance zagen agenten omstreeks 22.40 uur een man op een bromfiets over de Heiligenbergerweg rijden. De bestuurder had zichtbaar moeite om zijn stuur recht te houden. De 37-jarige man uit Scherpenzeel werd gecontroleerd. Al snel bleek dat hij te veel gedronken had. Op het bureau wees de ademanalyse 735 ug/l uit. De man kon zijn rijbewijs inleveren en werd met een proces-verbaal en een rijverbod van tien uur naar huis gestuurd.

Jongen mishandeld

AMERSFOORT Op de Verdiweg vond zaterdagavond een mishandeling plaats. Hierbij raakte een jongen gewond.

Omstreeks 20.55 uur stonden drie jongens bij de bushalte aan de Verdiweg. Op een gegeven moment passeerde een auto met twee inzittenden. Vanuit de auto werd iets naar de jongens geroepen. Door de jongens werd bewust niets terug geroepen. Toch stopte de auto en stapte de bijrijder uit. Zonder enige aanleiding werd één van de jongens, 17 jaar uit Amersfoort, op zijn gezicht geslagen. Ook de bestuurder stapte uit en vroeg of er nog meer gegadigden waren om klappen te krijgen.

Na de mishandeling reed de auto met de verdachten weg in de richting van de Ringweg Randenbroek. De politie is op zoek naar getuige(n) van deze mishandeling. Heeft u informatie, belt u dan met de politie Amersfoort op telefoonnummer, 0900 88 44.

Aanrijding letsel

HOOGLAND Op de Bunschoterstraat vond zaterdagmiddag een aanrijding tussen een fietser en een auto plaats. Hierbij raakte de fietser gewond.

Een 47-jarge fietser uit Hoogland reed omstreeks 13.25 uur over de Bunschoterstraat. Ter hoogte van de Van Boetzelaerlaan kwam een 29-jarige automobilist uit Amersfoort aanrijden. De fietser vergat voorrang te verlenen waardoor een aanrijding ontstond. De 47-jarige man raakte gewond en moest voor onderzoek naar het ziekenhuis worden gebracht. De automobilist bleef ongedeerd.

Schennispleger aangehouden

AMERSFOORT De politie heeft zaterdagavond een man aangehouden omdat hij verdacht werd van het plegen van schennis.

De politie kreeg rond 18.50 uur meerdere meldingen van getuigen die aangaven dat een man in de omgeving van het station bij zichzelf onzedelijke handelingen zou plegen. Aan de hand van het opgegeven signalement gingen agenten ter plaatse en zochten in de omgeving van het station naar de man. Plotseling zagen de agenten de man, 49 jaar uit Barneveld, voor de stationshal staan. Hij werd aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau. Hier bleek dat hij nog een boete had openstaan.

Man van portemonnee gerold, verdachten aangehouden

LEUSDEN In de nacht van zaterdag 7 op zondag 8 november heeft de politie twee mannen aangehouden omdat zij een portemonnee hadden gestolen.

Rond 06.45 uur kreeg de politie een melding dat twee mannen een diefstal hadden gepleegd in een horecagelegenheid aan de Kooikersgracht. Ter plaatse troffen agenten een 52-jarige man uit Leusden aan. De man gaf aan net gerold te zijn van zijn portemonnee. Het slachtoffer wees twee verdachten aan. De mannen ontkende iets met de diefstal te maken te hebben.

Een andere getuige verklaarde aan de agenten dat hij gezien had dat het tweetal, 45 en 48 jaar uit Leusden en zonder vaste woon of verblijfplaats, de portemonnee weggenomen hadden. Men zou de lege portemonnee in het toilet neergelegd hebben. Toen dit bleek te kloppen werd het tweetal aangehouden en voor verhoor meegenomen na