Gemeente Voerendaal


5/11/2009

Uitreiking twee koninklijke onderscheidingen

Op zaterdag 7 november 2009 zijn twee Koninklijke Onderscheidingen uitgereikt aan:
Mevrouw E.M.J. (Ellie) Muitjens-Lenoire benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.
Mevrouw Muitjens-Lenoire is vanaf 1980 bijzonder actief op het terrein van toneel en theater. In 1982 werd zij penningmeester van Toneelvereniging St. Laurentius. Zij zorgt er mede voor dat deze vereniging zich sinds jaar en dag financieel een gezonde vereniging mag noemen.
Daarnaast heeft zij langdurig meegewerkt als coördinator van het Straattheaterfestival, het huidige Limburg Festival. Verder is zij als vrijwilliger betrokken bij de Gezondheidswijzer, het publieksinformatiepunt van de GGD Zuid-Limburg.

De onderscheiding is op zaterdag 7 november om 19.00 uur uitgereikt door burgemeester Sprokkel in Cultureel Centrum de Borenburg, Furenthela 16 te Voerendaal.
De heer J.H.L. (Jos) van den Bosch benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.
De heer van den Bosch is sinds 1979 actief in de filatelie. Hij is 30 jaar bestuurslid van postzegelvereniging 't Fakteurke. In die periode is hij 25 jaar voorzitter geweest. Mede door zijn inzet werden diverse tentoonstellingen georganiseerd, lezingen geïnitieerd en trad de vereniging toe tot de (Koninklijke) Nederlandse Bond van Filatelistenverenigingen.

Voortvloeiend uit zijn werk voor 't Fakteurke is de heer van den Bosch tevens secretaris van de COLF, de overkoepelende organisatie van de Limburgse filatelistenverenigingen.

Naast zijn werk voor de filatelie is de heer Van den Bosch ook bestuurslid van de Stichting Gemeenschapshuis Op d'r Plats te Klimmen.

De onderscheiding is op zaterdag 7 november om 20.15 uur uitgereikt door burgemeester Sprokkel in Gemeenschapshuis Op d'r Plats, Houtstraat 25 te Klimmen.