Politie Gelderland-Midden

Arnhem Veluwezoom

---

Arnhemmers opgepakt na ongeregeldheden uitgaansgebied
Publicatiedatum: 8-11-2009 13:15:06

ARNHEM - Drie Arnhemmers van 16, 20 en 23 jaar zijn in de nacht van zaterdag 7 op zondag 8 november aangehouden op verdenking van hun betrokkenheid bij ongeregeldheden in het Arnhemse uitgaanscentrum vorige weekeinde. De drie zijn in verzekering gesteld. De politie sluit de komende tijd meerdere aanhoudingen niet uit.

In de vroege ochtenduren van zaterdag 31 oktober kwam het op de Luthersestraat tot een confrontatie tussen een groep van enkele tientallen horecabezoekers en de politie. Agenten grepen in toen er in de groep vechtpartijen ontstonden. Nadat de partijen waren gescheiden zagen de agenten zich genoodzaakt een linie te vormen om de rust op straat te herstellen.

Wapenstok
Daarbij enkelen probeerden de linie te doorbreken. Bij deze confrontatie werden de agenten bekogeld met onder meer stenen, flessen en glazen maar niemand raakte daarbij verder gewond. Wel moest een van de agenten een klap incasseren van een tot dusver onbekende. Een 19-jarige Arnhemmer kon worden aangehouden wegens onder meer belediging en verzet. Onder gebruikmaking van zowel de korte als lange wapenstok en een politiehond kon de menigte worden verdreven en keerde de rust op straat terug.

Camerabeelden
Bij nader onderzoek aan de hand van onder meer camerabeelden in de Arnhemse binnenstad kwamen de drie Arnhemmers als verdachten in beeld. Zij werden in het weekend van 7 november in het uitgaansgebied in de Arnhemse binnenstad aangetroffen en aangehouden. De politie zet het onderzoek naar de ongeregeldheden voort en sluit meerdere aanhoudingen op korte termijn niet uit.
(055827/ 058823 / 058824/ 058831)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3050

---

Toezicht en handhaving uitgaanspubliek: vijf aanhoudingen
Publicatiedatum: 8-11-2009 13:13:46

ARNHEM - Tijdens toezicht en handhaving op het uitgaanspubliek in de Arnhemse binnenstad heeft de politie dit weekend vijf aanhoudingen verricht. Een 39-jarige man uit Den Bosch werd in de nacht van zaterdag 7 op zondag 8 november aangehouden wegens onder meer openbare dronkenschap. De man zou zich rond kwart over één die nacht hebben misdragen in een van de horecazaken in de Arnhemse binnenstad en werd door het personeel van de zaak buiten gezet. Buiten kwam het tot een schermutseling met het personeel, waarop de man door gewaarschuwde agenten werd aangehouden. Daarbij zag de Bosschenaar kans om een van de agenten te schoppen; de agenten bleef daarbij echter ongedeerd. Een 18-jarige man uit Deventer onderging hetzelfde lot nadat hij zich die nacht misdroeg bij een zaak aan de Varkensstraat. Op de Varkensstraat werd die nacht een 19-jarige Arnhemmer aangehouden nadat hij bij een ruzie een ander op het gezicht zou hebben geslagen. Een 19-jarige Arnhemmer werd opgepakt op de Rijnstraat omdat hij weigerde een bevel om weg te gaan op te volgen. De man bemoeide zich met optreden van de politie en verstoorde de openbare orde op straat. Op de Pauwstraat werd een 19-jarige Arnhemmer aangehouden nadat hij agenten beledigd had. De man liep ook met een gebroken glas op straat. Toen hij daarover werd aangesproken liep hij een van de agenten omver en schold hem uit.
(058828 / 058847 / 058867 / 058865)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3050

---

Duo op heterdaad gepakt bij inbraakpoging

Publicatiedatum: 8-11-2009 13:12:59

ARNHEM - Dankzij een oplettende getuige heeft de politie zaterdagavond 7 november in de Arnhemse wijk Geitenkamp twee mannen op heterdaad gepakt bij een poging tot inbraak in een woning. Een getuige zag de twee even voor acht uur 's avonds in de weer bij een huis aan de Eikstraat en waarschuwde de politie. Toen agenten daar poolshoogte gingen nemen troffen ze een 32-jarige Arnhemmer en een 45-jarige man uit Montenegro aan. De twee bleken inbrekerswerktuigen bij zich te hebben en werden meegenomen naar het politiebureau, waar ze voor verder onderzoek zijn ingesloten.
(058773)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3050

---

Fietser zonder licht botst tegen autoportier

Publicatiedatum: 8-11-2009 13:12:14

ARNHEM - Een 49-jarige Arnhemmer is in de nacht van vrijdag 6 op zaterdag 7 november in de wijk Klarendal gewond geraakt doordat hij tegen een openslaande deur van een auto reed. Agenten zagen de man rond kwart voor drie rijden zonder licht op zijn fiets en wilden hem aanspreken. Daar kregen ze de kans echter niet meer voor: terwijl de Arnhemmer een geparkeerde auto voorbijreed opende de bestuurder het portier waar de Arnhemmer tegenaan botste. De fietser kwam daarbij te vallen en liep een hoofdwond op. De autobestuurder verklaarde de fietser niet aan hebben zien komen. Agenten hebben de onfortuinlijke Arnhemmer naar het ziekenhuis gebracht.
(058542)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3050

---

Verdachten opgepakt na graffiti

Publicatiedatum: 8-11-2009 13:11:20

ARNHEM - De politie in Arnhem heeft in de nacht van vrijdag 6 op zaterdag 7 november twee verdachten opgepakt wegens graffiti. Een veertienjarige Arnhemmer werd rond één uur 's nachts door surveillerende agenten betrapt op het Jan Dommeringpad toen hij een muur bekladde met graffiti. Bij de Arnhemmer werden verfspuitbussen in beslag genomen. De jongen bekende en is na verhoor in de loop van zaterdagochtend vrijgelaten.
Een 30-jarige Velpenaar werd later die nacht rond half vier op aanwijzen van een getuige aangehouden. De man wordt ervan verdacht op een aantal plaatsen in de omgeving van het Musiskwartier graffiti te hebben aangebracht op gevels van winkels. Ook bij de Velpenaar werden spuitbussen met verf aangetroffen. De Velpenaar bekende deels en is inmiddels ook op vrije voeten. Beide verdachten zijn in afwachting van een beslissing van justitie.
(058510 / 058529)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3050

---

Politie onderzoekt schuurbrand in Dieren

Publicatiedatum: 8-11-2009 13:10:10

DIEREN - De politie stelt een nader onderzoek in naar de oorzaak van een schuurbrand in Dieren. Vrijdagmiddag 6 november brak er rond kwart voor vijf brand uit in de schuur aan de Wilhelminaweg. De brandweer moest eraan te pas komen om het vuur te blussen maar kon niet voorkomen dat het gebouwtje in de as werd gelegd. Op basis van een eerste sporenonderzoek kan brandstichting niet worden uitgesloten, aldus de politie. De eigenaar van de schuur heeft zich nog niet bij de politie gemeld.
(058443)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3050

---

Winkeldiefstallen

Publicatiedatum: 8-11-2009 13:09:19

ARNHEM - Door de politie in Arnhem zijn het afgelopen weekeinde vijf verdachten aangehouden wegens winkeldiefstal. Vrijdag 6 november werd op het Velperplein een 36-jarige Arnhemmer aangehouden. De man zou bij een warenhuis daar aan de haal zijn gegaan met een mobiele telefoon ter waarde van 74 euro. De man bekende en kreeg een dagvaarding. Een 22-jarige Arnhemmer werd zaterdag 7 november opgepakt nadat hij bij een zaak aan het Elderveldplein sigaretten zou hebben gestolen. Bij een zaak aan het Gele Rijdersplein werd zaterdag 7 november een 21-jarige Arnhemse aangehouden die er met een paar laarzen ter waarde van ongeveer 100 euro vandoor zou zijn gegaan. De vrouw werd door beveiligers in de kraag gegrepen en aan de politie overgedragen. De vrouw bekende en kreeg een boete van 250 euro opgelegd. Beveiligers in een modezaak aan de Vijzelstraat droegen zaterdag 7 november een 17-jarige meisje uit Wageningen en een 22-jarige Renkumse aan de politie over. De twee zouden make-up hebben gestolen en bekenden hun aandeel.

Winkeldieven in Arnhem betalen, naast een eventuele boete of andere strafmaatregel, een schadevergoeding voor de overlast die zij winkeliers bezorgen. Het Regionaal Platform Criminaliteitsheersing (RPC) Gelderland-Midden is sinds 1 juni met het project `Winkeldief dubbel gepakt' gestart.

(058262 / 058638 / 058747 / 58765)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3050

---