Politie Haaglanden

Persberichten 8 november

Haaglanden, 08-11-2009

Man bij schietincident overleden
Den Haag - Een 22-jarige Hagenaar overleed zondagochtend om 01.00 uur aan de gevolgen van een schietincident op de Pletterijkade. Politieagenten kregen een melding dat op genoemde straat iemand was neergeschoten. Zij troffen op het trottoir het zwaargewonde slachtoffer aan. Ondanks reanimatiepogingen van de agenten en inmiddels ter plaatse gekomen ambulancepersoneel overleed de man vrijwel direct. De politie startte direct een groot onderzoek en de Pletterijkade werd vanaf het Rijswijkseplein voor al het verkeer afgesloten. Een team van Forensische Opsporing verrichtte een groot gedeelte van de nacht op de locatie een onderzoek. Daarbij werd ook gebruik gemaakt van een speurhond. Onder leiding van het Openbaar Ministerie startte de politie een rechercheonderzoek met een Team Grootschalige Opsporing (TGO).

Grote ravage op zevensprong
Den Haag Een 19-jarige automobiliste uit Voorburg veroorzaakte zaterdagavond 7 november om 21.10 uur met zijn auto een grote ravage op de zevensprong in Den Haag. De man reed met vermoedelijk te hoge snelheid op de kruising af en raakte in een slip. De man botste frontaal op een abri. Deze raakte totaal vernield. Een net bij de halte stilstaande tram raakte eveneens beschadigd. Door de klap vloog de radiator van de auto door de tramdeuren naar binnen. Een op dat moment uitstappende 67-jarige Haagse raakte door de brokstukken gewond aan haar knie. In het ziekenhuis bleek dat de vrouw haar knie had gebroken. De man verklaarde aan het bureau dat hij met circa 90 km per uur had gereden en bij het naderen van de kruising niet meer op tijd kon stoppen voor het rode verkeerslicht. De 19-jarige had net een maand zijn rijbewijs. Dat werd door de agenten ingevorderd. De kruising werd vanwege de enorme schade een tijd afgesloten.

Man beroofd van auto
Den Haag Een 20-jarige Belg raakte vrijdag 6 november om 23.00 uur zijn auto kwijt. De man werd met een vriend op de Rochussenhof op straat aangesproken door twee onbekende mannen. Zij bedreigden het duo met een wapen en wisten zo de auto van de 20-jarige mee te nemen. Het ging om een auto type Mercedes, voorzien van het Belgische kenteken 908-ARI. Zaterdagavond 7 november om 18.35 uur kreeg de politie een melding van een autobrand op de Bierbrouwersgaarde. Ter plaatse bleek dat de betrokken auto in brand was gestoken. De politie is op zoek naar getuigen van de beroving en of het in de brand steken van de auto een dag later. Bellen kan naar het politienummer 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

Vandaal vernielt abri
Den Haag Een 33-jarige Hagenaar belandde zaterdagochtend 7 november om 00.30 uur in de cel. Getuigen zagen dat de man op de Escamplaan een ruit van een abri vernielde en belden direct via 112 de politie. Agenten konden vervolgens de man aanhouden. Aan het bureau bekende de man zijn daad. De politie maakte proces-verbaal tegen de 33-jarige op.

Politie zoekt getuigen woningoverval
Den Haag De politie is op zoek naar getuigen van een overval op een woning aan de Schaarsbergenstraat. Zaterdagochtend 7 november om 02.30 uur belden enkele personen aan bij de woning aan de Schaarsbergenstraat. De 55-jarige bewoner deed vervolgens open, waarna circa vier personen de woning binnendrongen. Zij bedreigden de bewoners en namen vervolgens enkele persoonlijke bezittingen van hen mee. De politie is op zoek naar getuigen van de overval. U kunt bellen met de politie in Den Haag, Bureau Zuiderpark via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

Agressieve beller
Den Haag De politie maakte zaterdag 7 november om 09.00 uur proces-verbaal tegen een 38-jarige Hagenaar op. De man reed in zijn auto al mobiel bellend over de Van Ostadestraat. Toen agenten de man daarover aanspraken raakte hij over zijn toeren en schold de agenten voor van alles en nog wat uit. Die hielden de man aan. Hij pleegde verzet en kon met de nodige moeite worden aangehouden.

Botsing na negeren rood licht
Den Haag/Loosduinen Een 43-jarige automobiliste botste met haar auto zaterdagavond 7 november om 19.00 uur op de Houtwijklaan tegen een verkeerslicht. De vrouw negeerde vermoedelijk een rood verkeerslicht en botste vervolgens tegen een verkeerspaal. Haar auto raakte daarbij zwaar beschadigd. Een 56-jarige andere bestuurder kon nog net de door het rode licht rijdende Haagse ontwijken. De vrouw raakte niet gewond.

Politie treedt op tegen paardenhoudster
Leidschendam Medewerkers van Bureau Levende Have van Politie Haaglanden traden zaterdagmiddag 7 november om 13.00 uur op tegen een 49-jarige paardenhoudster uit Den Haag. De vrouw heeft op twee locaties op de Loolaaan in Leidschendam in totaal vijf paarden staan. In beide gevallen is geconstateerd dat de de huisvesting van de dieren ernstig te wensen overliet. In één geval was de situatie dermate ernstig dat aan de vrouw vrijdag 7 november een ultimatum werd gesteld om binnen 24 uur voor twee paarden andere huisvesting te verzorgen. Toen de medewerkers van de politie zaterdag op hercontrole gingen bleek de situatie onveranderd was. Door een dierenarts werd ter plaatse een eerste onderzoek aan de paarden verricht. Hieruit bleek dat de paarden in redelijke gezondheid verkeerden, maar dat de omstandigheden waaronder de dieren op het stuk landgoed verbleven nadelig voor de dieren zou zijn. Het terrein van 20 bij 10 mtr was een enorme modderpoel en voor de dieren was geen droge ondergrond om op te kunnen staan. Ook het nachtverblijf van de dieren was nat en aan lekkage onderhevig. Na overleg met het Openbaar Ministerie nam de politie de twee paarden (paard en pony) in beslag. De dieren werden afgevoerd naar een andere locatie. De dierenbescherming in Den Haag heeft in het verleden veel meldingen gekregen over de paarden. De dierenbescherming en politie houden de dieren al een aantal jaar in de gaten en hebben het erf meerdere malen bezocht. In het verleden zijn de paarden een keer in beslag genomen. De rechter besloot later dat ongedaan te maken. De Stichting Landelijke Inspectiedienst spoort overtredingen van de dierenwelzijnswetgeving op en houdt toezicht op plekken waar dieren aanwezig zijn. De stichting werkt nauw samen met de politie en de Algemene Inspectiedienst (AID) van het ministerie van Landbouw.

Pech voor Hagenaar
Leidschendam-Voorburg Een 21-jarige automobilist uit Den Haag veroorzaakte zondagochtend 8 november kort na middernacht een aanrijding. De man botste op de Prins Bernhardlaan tegen een verkeerslicht. Politieagenten die een onderzoek instelden, constateerden dat de man geen rijbewijs had en nog zeven bekeuringen had open staan. De man moest dan ook aan het bureau blijven totdat hij zijn bekeuringen betaald.

Met drugs op zak
Westland/Monster Politieagenten die een onderzoek instelden bij een geparkeerde auto aan de s-Gravenzandseweg troffen bij een van de inzittenden een hoeveelheid drugs aan. De agenten zagen vrijdagavond 6 november om 23.00 uur de auto rijden en hielden de bestuurder voor een routinecontrole staande. Uit het ingestelde onderzoek kwam bij een 18-jarige jongen uit Monster een kleine hoeveelheid harddrugs tevoorschijn. De jongen wilde geen verklaring afleggen over de herkomst van de drugs. Hij kreeg een proces-verbaal en de agenten namen de harddrugs in beslag.

Kabeldieven gesnapt
Westland/De Lier De politie hield zondagochtend 8 november om 01.00 uur twee mannen (22 en 24 jaar) aan op verdenking van poging tot diefstal. Het duo probeerde vanaf de Jogchem van der Houtweg kabels weg te nemen. Toen de agenten het duo aansprak verklaarden zij dat het ging om uitgesteld werk. Na enig doorvragen, bleek dat van achtergesteld werk geen sprak kon zijn, maar dat zij op koper uit waren. Beiden moesten mee naar het bureau.

Vrouw gewond bij val
Delft Een 56-jarige inwoonster uit Delft raakte vrijdag 6 november om 10.15 uur gewond nadat een 54-jarige vrouw uit Dordrecht op de Oude Langedijk plotseling de portier van haar auto opende. De vrouw kon met haar fiets niet meer op tijd remmen en kwam ten val. Zij brak daarbij haar sleutelbeen. De politie maakte proces-verbaal tegen de 54-jarige op.

Aanhoudingen na beroving
Delft De politie kon zaterdagochtend 7 november om 00.30 uur vier verdachten (19-25 jaar) aanhouden op verdenking van een beroving van een 29-jarige Hagenaar. Het slachtoffer zat in de trein en werd door het viertal in een treincoupé belaagd en beroofd van enkele persoonlijke eigendommen (zoals een gsm, geld, kentekenbewijs en autoradio). Het slachtoffer raakte daarbij gewond aan zijn hand doordat een van de daders de man vermoedelijk met een scherp voorwerp in zijn hand stak. De 29-jarige man trok direct aan de noodrem en rende vervolgens op het NS-station aan de Van Leeuwenhoeksingel de trein uit. Hij werd daarbij achtervolgd door het groepje verdachten. De inmiddels gewaarschuwde politie ontfermde zich over het hevig ontdane slachtoffer. De GGD vervoerde de man naar het ziekenhuis, zodat hij aan zijn verwondingen kon worden behandeld. Diverse politie-eenheden zochten in de stad naar het op de vlucht geslagen viertal. Na enige tijd konden de agenten de verdachten lokaliseren en aanhouden. Een 25-jarige verdachte bleek ook nog een boete van 125 euro én een gevangenisstraf van 25 dagen te hebben openstaan.

Lastige klant blijkt dief
Delft Een politie-eenheid die zondagochtend 8 november om 02.30 uur naar de markt werd gestuurd omdat in een café een lastige klant zou zitten, hield uiteindelijk de lastige klant aan op verdenking van diefstal. De man zorgde voor het nodige tumult en wist in de consternatie een kassalade mee te nemen. De agenten wisten de man met behulp van omstanders op de Voldersgracht aan te houden. Aan het bureau bleek dat de man een veelpleger uit de Flevopolder te zijn, die kennelijk zijn geluk in Delft wilde beproeven.

Politie zoekt getuigen frontale aanrijding
Zoetermeer De politie is op zoek naar de veroorzaker van een frontale aanrijding tussen twee personenautos op de Zegwaartseweg. Een 21-jarige bestuurder uit Benthuizen reed vrijdag 6 november om 15.00 uur over genoemde weg. De man moest uitwijken voor een uit tegenovergestelde richting komende personenauto. De bestuurder, met een vermoedelijk donker uiterlijk, reed met een forse snelheid en passeerde al slingerend een wegversmalling. Hierbij raakte de man de controle over zijn donkerkleurige personenauto kwijt en ramde daarbij de auto van de 21-jarige bestuurder. Door de klap botste de man met zijn auto tegen een boom en een elektriciteitskastje. De auto van de man raakte daarbij zwaar beschadigd. De bestuurder van de eveneens flink beschadigde auto reed over de Zegwaartseweg door in de richting van Benthuizen. Hij bekommerde zich totaal niet over de door het ongeval gewond geraakte man uit Benthuizen. De man liep een gekneusde knie en enkele gekneusde ribben op. Hij moest zich in het ziekenhuis onder doktersbehandeling laten stellen. De auto van de man die doorreed moet aan de voorzijde en linkerzijde forse schade hebben opgelopen. De politie is op zoek naar getuigen van het ongeval of naar personen die de identiteit van de veroorzaker kennen. U kunt bellen met de politie in Zoetermeer via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

Verdachte auto-inbraak in de cel
Zoetermeer De politie kon zondagochtend 8 november om 02.00 uur een 17-jarige Hagenaar aanhouden op verdenking van diefstal uit een auto. De politie kreeg een melding dat enkele jongeren zich op de Smetanarode verdacht gedroegen. Ter plaatse trof de politie een opengebroken auto aan. In de directe nabijheid werd de 17-jarige aangetroffen, die geen aannemelijke verklaring kon geven voor zijn aanwezigheid. Hij moest mee naar het bureau.