Politie Flevoland

Inbraak in flatbox én brand: één verdachte aangehouden

Almere, 08-11-2009 o De politie heeft zaterdagnacht in Danswijk een 20-jarige Almeerder aangehouden op verdenking van inbraak in een flatbox. Direct na de aanhouding constateerden de agenten brand in de bergingsruimte van het flatgebouw. Hierop hebben zij direct alle flatbewoners geëvacueerd. De brandweer wist de brand snel te blussen. Er hebben zich geen persoonlijke ongevallen voorgedaan.

Rond 02.uur waarschuwde een alerte buurtbewoner de politie dat er een inbraak aan de gang zou zijn onderin de bergingsruimte van een flatgebouw gelegen aan de Adriana Nozemanstraat. Eenheden gingen hierop rijden en zij troffen in één van de nabijgelegen straten een verdachte persoon aan die voldeed aan het opgegeven signalement.

Deze 20-jarige man uit Almere is hierop aangehouden.

Toen de politieagenten ter controle terugkeerden naar de flat zagen zij rookontwikkeling in de bergingsruimte. Ook de centrale hal van de flat vulde zich met rook. De agenten aarzelden geen moment, zij wekten allen bewoners die op dat moment in diepe slaap waren en evacueerden de gehele flat. Inmiddels was de brandweer met meerdere bluswagens aanwezig. De brand was snel onder controle maar er was behoorlijke rookontwikkeling.

Na metingen van de brandweer en het ventileren van het gebouw konden alle rond 03.30 uur bewoners weer hun woning betrekken. De ambulance was eveneens ter plaatse om eventuele medische verzorging te verlenen maar dat bleek niet nodig.

Technisch-forensisch en recherche-onderzoek moet uitmaken wat de oorzaak van de brand is.