Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout

Oosterhout, 08-11-2009

Man aangehouden voor bedreiging met kettingzaag

GIESSEN: Zaterdag alarmeerde organisatoren van een hardloopevenement de politie in verband met een bedreiging aan het Heuvelkamp. Twee van de organisatoren kwam ter oren dat er een boom was omgezaagd die over het parcours lag. De twee gingen kijken en zagen dat er inderdaad een boom over de weg lag. Volgens hun verklaring spraken ze de man die bezig was met het omzagen van de boom aan op zijn gedrag. In eerste instantie reageerde hij hier niet op. In de loop van het gesprek zou de man recalcitrant zijn geworden en hen hebben bedreigd met een kettingzaag. De politie hield de 64-jarige man uit Giessen aan voor bedreiging. Hij verklaarde dat de zaag draaide, maar hij er niet mee had gedreigd. Na verhoor is de man in vrijheid gesteld. Tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Vrouw aangehouden voor rijden onder invloed

OOSTERHOUT: Om 19.30 uur gebeurde er zaterdag een ongeval op de A59. Een 23-jarige vrouw uit Hilversum werd hierna aangehouden voor rijden onder invloed. Ze verklaarde dat ze vanaf het knooppunt Zonzeel op weg was richting knooppunt Hooipolder. Er reed een auto voor haar, die plotseling zonder enige aanleiding begon te remmen. De 23-jarige automobiliste zoude hierop zijn uitgeweken naar de linkerbaan, waar ze in aanrijding kwam met een andere auto en tegen de vangrail tot stilstand kwam.
Bij arriveren van de politie bleek ze onder invloed te zijn van alcohol. De beginnend bestuurster blies op het politiebureau op de ademanalyse een uitslag van 545 ug/l. Het rijbewijs van de vrouw is ingevorderd en zij kreeg een rijverbod van 7 uur. Na verhoor is de vrouw in vrijheid gesteld. Tegen haar wordt proces-verbaal opgemaakt.

Man aangehouden na mishandeling verkeersregelaar

KAATSHEUVEL: De politie hield zondagochtend een 37-jarige man uit Goirle aan voor mishandeling van een verkeersregelaar. Dit gebeurde tijdens een atletiekevenement op de Roestelbergseweg. Een getuige verklaarde dat een verkeersregelaar het verkeer in verband met een afzetting richting een parkeerplaats dirigeerde. De automobilist die voor de getuige reed reed de verkeersregelaar eerst aan, waardoor deze op de motorkap viel. Vervolgens stapte hij uit en sloeg de regelaar, die naar hem toe kwam gelopen in het gezicht. Hierna vielen over en weer klappen.
De verdachte verklaarde dat hij wilde parkeren op een parkeerplekje dat vrij was, maar dat hij door de verkeersregelaar werd
tegengehouden. Deze sprong voor zijn auto. De verdachte verklaarde hem een duw te hebben gegeven, waarna de verkeersregelaar hem geslagen zou hebben. Hij hield hieraan letsel over in het gezicht.
De politie zal van de gedupeerde aangifte opnemen. Tegen de verdachte zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Beschonken bestuurder aangehouden

OOSTERHOUT: De politie hield zondag rond 01.00 uur een 52-jarige man uit Oudenbosch aan voor rijden onder invloed. De man werd met zijn auto staande gehouden op de Vijf Eikenweg. Uit een blaastest bleek dat hij teveel had gedronken en hij werd aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Hier werd de verdachte een ademanalyse afgenomen. De uitslag hiervan bedroeg 625 ug/l. Het rijbewijs van de automobilist is ingevorderd en hij kreeg een rijverbod van 7 uur. Na verhoor is de man in vrijheid gesteld. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Brand op industrieterrein vermoedelijk aangestoken

WAALWIJK: Zondag werd om 04.20 uur een brand gemeld aan de Altenaweg. Bij een scheepsbouwbedrijf was brand ontstaan in een grote loods, waarin schepen gebouwd worden.
Omdat de brandweer wilde voorkomen dat het vuur over zou slaan naar andere gebouwen van het bedrijf werd groot materieel ingezet,
opgeschaald naar zeer grote brand en zeer korte tijd opgeschaald naar GRIP 1.
De politie zette alle wegen rondom het bedrijf af.
Om 05.30 uur kon het sein brand meester worden gegeven. De brandweer trof in het pand tekenen van brandstichting aan. De politie stelt een onderzoek in en neemt aangifte op van de eigenaar van het pand.

Voetganger gewond na aanrijding

OOSTERHOUT: Zaterdag gebeurde er om 19.15 uur een ongeval in de Wilhelminalaan. Een 16-jarige scooterrijder uit Oosterhout reed over de Wilhelminalaan richting het centrum, toen er plotseling een voetganger overstak. De scooterrijder verklaarde dat hij nog krachtig remde om de man te ontwijken, maar een aanrijding niet kon voorkomen. De 43-jarige voetganger uit Oosterhout is met letsel in zijn gezicht en pijn in zijn onderrug overgebracht naar de afdeling intensive care van het Amphia ziekenhuis aan de Molengracht.
De scooter is voor onderzoek in beslag genomen.

Man aangehouden voor bedreiging en mishandeling

OOSTERHOUT: Op zondag werd rond 03.30 uur een 24-jarige man uit Oosterhout aangehouden voor bedreiging en mishandeling van twee meisjes uit Oosterhout. De gedupeerden, van 17 en 18 jaar oud, wilden aangifte doen tegen de man, die een bekende van hen is. De 18-jarige vrouw verklaarde in haar aangifte al langer te worden lastiggevallen door de man. Nu had hij de twee bedreigd en hen een klap tegen het hoofd gegeven. De politie heeft de man aangehouden.

Auteur: Inge Rijgersberg

Laatst gewijzigd 08-11-2009 14:46 | © Regio Midden en West Brabant |