Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg

Tilburg, 08-11-2009

Aanrijding tussen twee ex-geliefden

TILBURG: Zaterdag werd rond 18.30 uur een aanrijding gemeld in de Griegstraat. Hierbij zou het uit de hand lopen tussen de bestuurders. Bij aankomst van de politie bleek het om twee ex-geliefden te gaan. Volgens de verklaring van de 37-jarige man uit Tilburg was hij iemand aan het afzetten bij een woning in de Griegstraat, toen hij zijn ex-vrouw aan zag komen. De vrouw zou met opzet tegen zijn auto zijn aangereden en hierna meerdere vernielingen aan het voertuig hebben aangericht. Ze zou onder andere een ruit en een koplamp van de auto hebben ingeslagen. Van de man is aangifte opgenomen.
De 35-jarige vrouw uit Boxtel is aangehouden. Zij verklaarde dat ze in de Griegstraat werd afgesneden door haar ex-man, die haar vervolgens bij de haren pakte en haar uitschold. De vrouw zou hierna zijn weggereden en dus niets met de vernielingen van doen hebben.
De verdachte is na verhoor in vrijheid gesteld. Tegen haar wordt proces-verbaal opgemaakt.

Man aangehouden voor mishandeling ex-vriendin

TILBURG: De politie hield zondag een 38-jarige man uit Kaatsheuvel aan voor huiselijk geweld. Een 37-jarige bewoonster van de wijk Hasselt deed aangifte tegen de man. Ze verklaarde tegenover de politie dat ze tijdens een ruzie met haar ex-vriend was mishandeld. De man zou haar in haar woning over haar hele lijf hebben geslagen en aan haar oorbellen hebben getrokken. De vrouw was in paniek de straat op gerend en vertelde erg bang te zijn voor de man, die tijdelijk bij haar in huis verbleef, maar nu weigerde te vertrekken.
De politie hield de man aan en stelde hem in verzekering.

Drie aanhoudingen tijdens horecanacht

TILBURG: In de nacht van zaterdag op zondag zijn er drie aanhoudingen verricht in het centrum van Tilburg, waarvan een voor belediging. Om 03.30 uur werd de politie geroepen naar een horecagelegenheid aan het Piusplein. Hier zou een man zijn vriendin mishandelen. De politie trof de man buiten aan. Bij aanspreken door de politie liep de man weg en wilde niet blijven staan. De politie trachtte hem tegen te houden, maar de man verzette zich. Agenten hielden de 44-jarige man uit Tilburg uiteindelijk aan. Hij verzette zich dusdanig dat er
pepperspray werd gebruikt. De vrouw zou zijn weggelopen richting de Heuvelring. Zij werd aangetroffen en was erg overstuur. De 38-jarige vrouw uit Tilburg wilde geen aangifte doen. De man is ingesloten. Om 04.20 uur werd de politie op het Piusplien geroepen door een groep vrouwen. Ze vertelden lastig te worden gevallen door een man. De 20-jarige Tilburger werd door de politie op zijn gedrag aangesproken. Tijdens het gesprek werd de man door een leeftijdsgenoot uit Tilburg in het gezicht geslagen. Deze man is aangehouden.

Bestuurder onder invloed rijdt tegen lichtmast

OISTERWIJK: De politie hield zaterdag om 22.45 uur een 31-jarige Tilburger aan op de Baerdijk. Een 21-jarige getuige uit Helmond meldde dat er op de rotonde een auto tegen de lichtmast stond. De bestuurder zou behoorlijk hebben gedronken.
De melder reed over de Groenstraat, toen hij de auto zag staan. De man zat nog in de auto en de melder hielp hem eruit te komen. De man rook behoorlijk naar alcohol en de man alarmeerde de politie.
Op het politiebureau bleek uit een ademanalyse een uitslag van 920 ug/l. Het rijbewijs van de man is ingevorderd en hij kreeg een rijverbod van 11 uur. De man is na verhoor in vrijheid gesteld. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Beschonken bestuurders aangehouden

TILBURG: De politie hield zondag om 02.00 uur een 67-jarige Tilburger aan voor rijden onder invloed. De man werd staande gehouden op de Goirkestraat en uit een blaastest bleek dat hij teveel had gedronken. De man is aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Hier werd bloed van hem afgenomen. De man kreeg een rijverbod van 24 uur en zijn rijbewijs is ingevorderd. Na verhoor is de bestuurder in vrijheid gesteld. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Om 02.35 uur werd in de Wilgenstraat een 55-jarige man uit Tilburg aangehouden voor rijden onder invloed. De man werd staande gehouden en bleek teveel te hebben gedronken. Hij moest mee naar het
politiebureau, waar hem een ademanalyse werd afgenomen. De uitslag hiervan bedroeg 665 ug/l. Het rijbewijs van de automobilist is ingevorderd en hij kreeg een rijverbod van 7 uur. Na verhoor is hij op vrije voeten gesteld. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Vrouw beroofd van tas

TILBURG: Een 42-jarige vrouw uit Wingene (Be) liep zaterdag tegen 11.00 uur over de Heuvelstraat, komende uit de richting van de Spoorlaan. Plotseling griste een onbekende man de tas van de arm van de vrouw en sprong achterop een scooter. Deze reed weg in de richting van het Besterdplein. De vrouw was erg aangeslagen door de beroving en meldde zich op het politiebureau. Van haar is aangifte opgenomen.

Politie en belastingdienst houden controle

TILBURG: De politie hield vrijdag in samenwerking met de
Belastingdienst een controle in Tilburg. Hierbij richtte de politie zich vooral op alcoholgebruik bij vrachtwagenchauffeurs. In de Henri Blomjousstraat werden 75 vrachtwagenchauffeurs gecontroleerd. In de avonduren zette men de controle voort op de Ringbaan Zuid. Hier passeerde weinig vrachtverkeer. Op deze locatie werden 225 bestuurders gecontroleerd.
Een 35-jarige bestuurder uit Tilburg is hier aangehouden voor rijden onder invloed. Hij blies 470 ug/l en is na verhoor met een bekeuring en een rijverbod in vrijheid gesteld.
De belastingdienst inde tijdens de controle ruim 13000,-, nam 5 voertuigen in beslag en legde op 17 voertuigen beslag.

Auteur: Inge Rijgersberg

Laatst gewijzigd 08-11-2009 14:49 | © Regio Midden en West Brabant |