Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda

Breda, 08-11-2009

Twee aanhoudingen tijdens uitgaansnacht

BREDA: In de nacht van zaterdag op zondag zijn er twee aanhoudingen verricht in het centrum van Breda. Ook is er een bekeuring uitgedeeld voor wildplassen. Om 02.45 uur ontstond er een vechtpartij in de Vismarktstraat. Hierbij zou een 18-jarige man uit Ridderkerk een 19-jarige man uit Roosendaal hebben mishandeld. De 18-jarige man is aangehouden. De 19-jarige man wilde in eerste instantie geen aangifte doen. Hij zal door de politie opnieuw worden benaderd voor het doen van aangifte.
Om 04.50 uur werd een 22-jarige Bredanaar aangehouden voor
mishandeling van een 23-jarige Bredanaar in de Vismarktstraat. De twee zouden al langere tijd onenigheid met elkaar hebben. De gedupeerde deed aangifte en verklaarde tegenover de politie al meerdere malen door de man te zijn bedreigd. Nu was hij zonder duidelijke aanleiding in het gezicht geslagen.
Beide verdachten komen in aanmerking voor een 'weekendje weg'.

Gedurende de nacht sprak de politie onder het uitgaanspubliek meerdere groepen aan voor uitleg over het project 'weekendje weg'. Stappers kregen folders mee over het project en kregen uitleg van de politie.

Over weekendje weg
Bredase stapavonden staan bekend om gezelligheid en een goede sfeer, met alle ruimte om uit te gaan. Geweld hoort daar niet bij! Daarom wordt hard opgetreden tegen geweld in het uitgaansleven. Wie in het weekend gewelddadig is, kan rekenen op een stevige aanpak.
Meerderjarige geweldplegers worden opgepakt en blijven tot en met maandag in de politiecel. Dan volgt er een 'lik op stuk" beleid. Dat betekent dat geweldplegers voorzien van een boete, een vooruitzicht op een taakstraf of een dagvaarding op maandag het bureau mogen verlaten. Het doel van de aanpak is het aantal geweldsdelicten af te laten nemen.

Man aangehouden na bedreiging met mes

BREDA: De politie werd zaterdag om 15.15 uur gealarmeerd. Een zwerver zou in de Dillenburgstraat mensen bedreigen met een mes. Bij aankomst bleek de man de hal van een flat te zijn ingelopen. Deze hal is afgesloten en alleen toegankelijk voor bewoners. Men had de man, die al eerder op de dag in dezelfde hal had gestaan, verzocht te
vertrekken. Hij werd hierop erg agressief en trok een mes, waarmee hij de 65-jarige gedupeerde bedreigde.
De politie hield de 48-jarige man uit Breda aan en nam het mes en een aantal blikjes drank in beslag. Deze goederen waren afkomstig van diefstal en zijn geretourneerd aan de supermarkt op het
Valkeniersplein.
De man bleef na zijn aanhouding erg agressief. Hij is in verzekering gesteld.

Illegale vreemdeling aangehouden na winkeldiefstal

BREDA: Zaterdag zag personeel van een supermarkt een man twee blikjes bier in zijn jas stoppen. Toen de medewerker de man aansprak dat hij de blikjes wel moest afrekenen zette hij het op een lopen richting de uitgang. Een oplettende klant hield hem tegen en de politie werd gealarmeerd. De man gaf aan de politie op een 30-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats te zijn. Hij had geen enkele vorm van identificatie bij zich. De man is overgebracht naar het politiebureau. Hier bleek hij een valse naam te hebben opgegeven.
Hij bleek een 28-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats te zijn. De verdachte had nog 34 dagen celstraf open staan en stond te boek als ongewenst vreemdeling.

Schuurbrand bij boerderij

CHAAM: Zaterdagavond ontstond er een uitslaande brand in een schuur aan de Schuttershoefweg. De brand werd rond 20.25 uur bij de
hulpdiensten gemeld. Op het moment van het uitbreken van de brand warende bewoners van de bijbehorende woning niet aanwezig. De
brandweer Baarle-Nassau zette twee tankautospuiten in om het vuur te bestrijden. De schuur had een asbest dak. Dit vormde niet direct een gevaar voor de omgeving, daar er weinig woningen in de omgeving stonden. In verband met de asbest en het aanwezige hooi is de
brandweer nog langere tijd bezig geweest met blussen.
De slijpwerkzaamheden die die middag in de schuur hadden
plaatsgevonden waren mogelijk oorzaak van de brand.
De politie heeft de weg afgezet.

Vrouw beroofd van tas

BREDA: Zondag om ongeveer 05.10 uur werd een 24-jarige vrouw uit Klundert beroofd van haar tas in de Karrestraat. De vrouw merkte al eerder dat er iemand achter haar liep en vertrouwde het niet. Ter hoogte van de kruising met de Nieuwstraat rukte de man haar handtas van haar arm en ging er vandoor in de richting van de Waterstraat. Van de vrouw is aangifte opgenomen.

Twee gewonden na aanrijding met doorrijding

BREDA: Zondag om 01.30 uur kreeg de politie melding van een
verkeersongeval met letsel aan de Keizerstraat. Een 16-jarige en een 17-jarige Bredase verklaarden dat ze waren aangereden door een auto, terwijl ze beiden op de fiets door de Keizerstraat reden. Een getuige verklaarde een klap te hebben gehoord. Vervolgens zag hij een auto wegrijden. Hoe het ongeval precies was gebeurd werd niet duidelijk. Beide meisjes hadden last van hun benen. Een van hen gaf aan ook pijn te hebben aan haar achterhoofd. Beide fietsters zijn per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.

Auteur: Inge Rijgersberg

Laatst gewijzigd 08-11-2009 14:44 | © Regio Midden en West Brabant |