Ingezonden persbericht


Randy Krummenacher (9e) sluit het seizoen uitstekend af

Danny Webb (DNS) niet gestart

Randy Krummenacher liet tijdens de GP Generali de la Comunitat Valenciana een uitstekende race zien. Bijna de gehele race vocht de Zwitser voor de vierde positie en werd uiteindelijk 9e en hoefde maar een seconde toe te geven op de vierde man Simone Corsi. Danny Webb ondervond teveel hinder van zijn gebroken voeten en kon helaas niet deelnemen aan de laatste race van het seizoen en tevens zijn laatste race voor het DeGraaf Grand Prix Team.

In de warm-up sessie liet Randy Krummenacher zien dat een top 10 klassering in de race tot de mogelijkheden behoort. Krummenacher wist de ochtendsessie op een uitstekende vijfde positie af te sluiten met een rondetijd die zelfs iets sneller was dan zijn kwalificatietijd van de zaterdag. Danny Webb kreeg groen licht van de artsen om deel te nemen aan de race. Na vier ronden kwam Webb binnen en gaf aan dat het niet mogelijk is om de race te rijden. De emotionele Engelsman had het moeilijk om deze beslissing te maken mede doordat dit zijn laatste Grand Prix zou zijn voor het DeGraaf Grand Prix Team nadat hij drie seizoenen voor het team van Arie Molenaar heeft gereden.

Met alleen Randy Krummenacher aan de start waren de ogen dan ook vanuit het team alleen op de Zwitser gericht. Na een slechte start wist Krummenacher binnen één ronde van de 21e positie terug te vechten naar een 15e positie. Na een aantal ronden kreeg Krummenacher aansluiting met de tweede groep die vocht om de vierde positie. Tot aan de laatste ronde maakte de Zwitser kans op een top 5 positie en kwam uiteindelijk als 9e over de finish met een seconde verschil op de vierde man Simone Corsi.

Randy Krummenacher (9e): "Dit is een uitstekende afsluiting van het seizoen en tevens mijn beste race van het seizoen! Mijn start was niet geweldig en ik probeerde vanaf de eerste ronde alles te geven om met een goed resultaat het seizoen af te sluiten. Ik probeerde aansluiting te houden met de groep maar een aantal rijders reden zo agressief dat ik soms een gaatje moest laten. Gelukkig was mijn race-pace hoog genoeg om dit gaatje ieder keer weer dicht te rijden en zelfs een aantal rijders te passeren. Vanaf de laatste bocht tot de finish lijn kwam ik steeds net iets te kort om uit de slipstream te komen. Het is een geweldige afsluiting van het seizoen en na een kleine vaka! ntie zal ik er volgend seizoen er weer staan en ga ik voor top 5 resultaten!"

Danny Webb (DNS): "Ik heb het echt geprobeerd maar het is gewoon niet mogelijk om met deze blessures een race te rijden. Ik vind het vooral voor het team erg spijtig want ik wilde ze graag nog een goede afsluiting geven na drie jaar met ze heb samengewerkt. Ik wil het hele team bedanken voor de afgelopen drie seizoenen. We hebben ups en downs gehad maar uiteindelijk heeft het team van Arie Molenaar mij wil de kans geboden om in de Grand Prix' te starten wat de droom is voor iedere racer. Speciaal wil ik Arie Molenaar, Jarno Janssen, Hans Spaan, mijn monteurs en Marlon Fluit bedanken. Zij hebben mij de hele periode altijd bij gestaan in goede en slechte tijden. Ik houd! goede herinneringen over aan het team en we zullen elkaar zeker nog vaak in 2010."