Politie Twente

Persberichten Politie Twente 7 en 8 november 2009

Naam: Rosita de Vries en Marloes Nollen: 053-4555588

Controle fietsverlichting

Twente/Enschede

Politie Twente controleert de komende periode extra op een juiste fietsverlichting om de veiligheid op de weg te vergroten.

Op 5 en 7 november tussen 02.00 uur en 05.00 uur controleerde de politie fietsers op de Hengelosestraat, Wicher Nijkampstraat, de Haaksbergerstraat, het Oogstplein en de Zweringweg op het gebruik van een juiste fietsverlichting. Van de gecontroleerde fietsers hadden 37 de fietsverlichting niet in orde. De bekeuringen bedragen E 41 voor personen vanaf 16 jaar en E 18 voor kinderen van 12 t/m 15 jaar.

De politie treedt waarschuwend en adviserend op als een fietser wel verlichting voert, maar niet conform de regelgeving. Met een juiste fietsverlichting kunnen fietsers obstakels op de weg beter zien, terwijl andere verkeersdeelnemers de fietsers beter opmerken. Zorg dus altijd voor een juiste fietsverlichting: niet alleen voor u, ook voor andere verkeersgebruikers! (2009050333)

Politie zoekt getuigen woninginbraak Enschede
De politie Twente zoekt getuigen van een woninginbraak aan de Utrechtlaan. In één uur tijd werd op klaarlichte dag, alle waardevolle apparatuur gestolen uit de woning.

Op donderdag 5 november gaat een 45-jarige bewoonster van de Utrechtlaan om 13.00 uur even een boodschap doen. Als zij omstreeks 14.00 uur weer thuiskomt, ziet zij dat er is ingebroken en dat alle apparatuur uit haar woonkamer is verdwenen. Hierop belt zij de politie. Het woninginbrakenteam van de politie Twente stelt gelijk een onderzoek in en vraagt hierbij eventuele getuigen zich te melden.

Hebt u voor, tijdens of naar de inbraak verdachte personen gezien of heeft u personen in de omgeving van de Utrechtlaan zien lopen met apparatuur dat niet voorzien was van verpakkingsmateriaal, neemt u dan contact op met de politie Twente in Enschede via telefoonnummer 0900-8844. U kunt ook anoniem uw melding doen via 0800-7000. (2009049829)

Diefstal Mercedes
Enschede
Vrijdag 6 november heeft de 36-jarige Enschedese, eigenaar van een bruine Mercedes-benz 500, aangifte gedaan van diefstal van zijn personenauto. Zijn Mercedes voorzien van het kenteken 72-XK-TL stond geparkeerd aan de Chroomsteden. De diefstal is vermoedelijk gepleegd diezelfde dag tussen 08.15 uur en 16.50 uur. Hebt u informatie over de diefstal of weet u waar de auto zich op dit moment bevindt, neemt u dan contact op met de politie Twente via 0900-8844. (2009050194)

Twee geheime zenders uit de lucht gehaald Hengevelde, Rossum
Vrijdag 6 en zaterdag 7 november zijn twee geheime zenders ontdekt en in beslag genomen.

Vrijdag 6 november heeft de politie omstreeks 10.45 uur assistentie verleend aan het Agentschap Telecom bij het ontmantelen van een geheime zender aan de Everlostraat in Rossum. Alle apparatuur is in beslag genomen en de 26-jarige amateur dj uit Rossum heeft een proces-verbaal gekregen.

's Nachts, inmiddels 7 november omstreeks 02.45 uur krijgt de politie melding van een 21-jarige bewoner van de Koenderinkstraat in Hengevelde dat langsrijdende scooters zijn geheime zender storen als hij een plaatje draait. De 21-jarige was in de veronderstelling dat alleen het Agentschap Telecom zijn illegale zender maar in beslag mocht nemen. Dit bleek, helaas voor hem, niet juist. (2009050314/050094)

Snorfietser omver gereden door bromfietser Hengelo
Op 6 november heeft een bromfietser tijdens het inhalen, een snorfietsster omver gereden. De bromfietser is doorgereden zonder zich om de snorfietsster te bekommeren. Een langsrijdende automobilist heeft eerste hulp verleend. De politie verzoekt de automobilist en de bromfietser zich te melden.

Vrijdagmiddag omstreeks 15.00 uur rijdt een 16-jarige Enschedese op haar snorfiets over het fietspad op de Enschedesestraat. Ter hoogte van het viaduct wordt zij plotseling omver gereden door een bromfietser. Zij komt ten val en haar snorfiets komt bovenop haar terecht. De bromfietser stopt niet maar rijdt gewoon door. De achterop komende automobilist, bestuurder van een zwarte Peugeot, helpt haar weer overeind. Als ze van de schrik bekomen is bedankt ze de automobilist en gaat zelf naar het ziekenhuis. Hier blijkt dat ze naast schaafwonden en kneuzingen ook een gebroken arm heeft.

Het is onduidelijk of de bromfietser de aanrijding gemerkt heeft. Daarom vraagt de politie of hij zich wil melden. Bent of kent u de bromfietser met een zwarte jas, zwarte helm en gifgroen met zwarte Derby, neemt u dan contact op met de politie Hengelo via 0900-8844. Ook verzoeken zij de bestuurder van de zwarte Peugeot zich te melden, dit kan eveneens op bovengenoemd nummer. (2009050226)

Mishandeling conducteur
Holten
De politie Twente heeft op 6 november een 19-jarige jongen uit Maassluis aangehouden voor mishandeling van een 30-jarige Enschedese treinconducteur. Hij is voor verder onderzoek ingesloten.

Vrijdagmorgen 6 november omstreeks 11.15 uur controleert een 30-jarige conducteur de kaartjes in de trein richting Holten. Als hij de OV-kaart controleert van een 19-jarige uit Maassluis valt hem op dat de OV-kaart wel erg beschadigd is. Als hij de kaart in beslag wil nemen begint de 19-jarige hem te bedreigen. Als de trein bij station Holten stopt vallen zowel de conducteur als de 19-jarige uit de trein en volgt er een vechtpartij tussen beiden. De 19-jarige is aangehouden op verdenking van mishandeling en het uit de trein duwen van de conducteur. In afwachting van de uitkomst van het onderzoek is de 19-jarige ingesloten. (2009050058)

Dievegge met wapen aangehouden Enschede
Dankzij alert reageren van winkelend publiek en personeel, heeft de politie Twente op 7 november een 49-jarige Enschedese aangehouden voor diefstal met geweld. Zij is voor verder onderzoek in verzekering gesteld.

Zaterdag 7 november omstreeks 10.00 uur helpt een 30-jarige medewerkster van een schoenenzaak aan de Wesseler-nering een klant die graag een nieuwe tas wil. Als zij met de klant in de winkelopening staat ziet ze dat een vrouw, na later bleek de 49-jarige Enschedese, twee tassen uit het rek verwijdert en niet voornemens is deze te betalen. Als de vrouw merkt dat ze door de medewerker ontdekt is rent ze richting uitgang van het winkelcentrum. De medewerker en de klant zetten de achtervolging in en voor de uitgang kan ze worden tegengehouden mede dankzij een alert reagerende getuige.

Dan roept de 49-jarige dat zij een wapen heeft en ziet een andere medewerkster kans het wapen te pakken. Op hetzelfde moment arriveert de politie, die de 49-jarige overneemt en het wapen, vermoedelijk een klein model alarmpistool, in beslag neemt. De 49-jarige is voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (2009050377)

Aanhouding na mishandeling

Enschede

Een 37-jarige man is op zaterdag 7 november omstreeks 11.45 uur aangehouden in het pand van het Leger des Heils aan de CJ Snuifstraat in Enschede. Dit, omdat hij even hiervoor een 46-jarige man die aanwezig was in dit pand had mishandeld. Nadat de verdachte was aangehouden beledigde hij verbaal verschillende politieagenten. De man is overgebracht naar het politiebureau, waar hij in verzekering gesteld. (2009050701)

Getuigenoproep mishandeling horecabezoeker

Hengelo

Een 22-jarige man uit Hengelo werd op zondag 8 november omstreeks 04.50 uur door de politie voor een horecagelegenheid aan de Beekstraat in Hengelo met letsel aan zijn hoofd aangetroffen. Het is onduidelijk wat er zich precies heeft afgespeeld en wie er betrokken zijn geweest bij deze mishandeling. De politie heeft de zaak in onderzoek en roept mogelijke getuigen op om zich te melden. Dit kan door contact op te nemen met de politie in Hengelo, via tel. 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem, tel. 0800-7000. (2009050680)

Pizzabezorger mishandeld, getuigen gezocht

Hengelo

Een 17-jarige pizzabezorger is op zondag 8 november omstreeks 00.45 uur mishandeld voor een portiek van een woongelegenheid aan de Marathonlaan in Hengelo. De pizzakoerier gaf aan dat hij zonder enige aanleiding was mishandeld door een tweetal mannen die hem hadden belaagd. Hij heeft oorletsel opgelopen. De pizzabezorger is begonnen met schreeuwen toen de mannen hem mishandelden. Hierop zijn de mannen weggerend in de richting van de Bremstraat. Het signalement van de mannen is als volgt: beide waren ongeveer 1,80 meter lang, hadden een tenger postuur en waren in het zwart gekleed met een sjaal voor de mond en neus, zodat alleen de ogen zichtbaar waren. De politie onderzoekt deze zaak en roept getuigen op. Heeft u iets gezien dat verband kan houden met deze zaak, neemt u dan contact op met de politie in Hengelo, via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem, tel. 0800-7000. (2009050584)

Vrouw beroofd van tas, getuigen gezocht

Hengelo

Een 21-jarige vrouw uit Hengelo is op zaterdag 7 november omstreeks 20.55 uur beroofd van haar tas toen zij zat te wachten op de bus. Zij zat in het eerste bushokje op de Bornsestraat komende vanaf de kant van de Deldenerstraat/Oldenzaalsestraat. Een dunne, blanke jongeman van ongeveer 18 jaar oud, met kort blond haar en ongeveer 1,70 meter lang ging naast haar zitten. Hij droeg een blauwe wijde broek en een spijkerjas. Hij rookte een sigaret en pakte opeens de tas van de 21-jarige Hengelose en rende ermee weg in de richting van de Dennenbosweg. Hier stapte hij op een fiets en fietste toen samen met een andere jongeman weg in de richting van de Eikstraat. De politie stelt een onderzoek in en vraagt aan mogelijke getuigen om zich te melden. Dit kan via tel. 0900-8844, politie Twente, team Hengelo of via Bel M. de anonieme tiplijn van de politie, tel. 0800-7000. (2009050550)

Bedreiging taxichauffeur

Enschede

Op zaterdag 7 november omstreeks 16.05 uur is een 28-jarige man uit Enschede op het centrale NS-Station in Enschede aangehouden, nadat hij vermoedelijk even hiervoor een 30-jarige taxichauffeur met een wapen zou hebben bedreigd. De bedreiging had te maken met een betaling die de taxichauffeur nog tegoed had van deze man. De politie heeft de verdachte overgebracht naar het bureau voor nader verhoor. De man is hier ingesloten en in verzekering gesteld. (2009050479)

Vernieling kunstwerk

Ootmarsum

Op zaterdagmiddag 7 november komt er bij de politie Twente een melding binnen dat er een kunstwerk is vernield in Ootmarsum. Het betreft het kunstwerk dat staat aan het voetpad, dat loopt vanaf de parkeerplaats "Stadsweide" naar de parkeerplaats achter het RK kerkhof en het Oldenzaalsvoetpad. Het gaat hier om het kunstwerk de Steenbok, dat deel uitmaakt van de route "Kunst in sterrenbeelden". Het beeld en sokkel lag omver. De gemeente Dinkelland heeft het kunstwerk weggehaald. In de loop van volgende week zal er aangifte worden opgenomen en zal de schade worden vastgesteld. De politie vermoedt dat deze vernielingen gepleegd zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag en stelt een onderzoek in. Mogelijke getuigen worden verzocht zich te melden bij de politie Twente, team Dinkelland, via tel. 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem, tel. 0800-7000.(2009050496)

Mishandeling, verdachte aangehouden

Rijssen

Op zondag 8 november omstreeks 00.30 uur heeft er in een horecagelegenheid in Rijssen aan de Morsweg een mishandeling plaatsgevonden van een 16-jarige horecabezoeker uit Almelo. Een 17-jarige jongeman uit Wijhe is even hierna aangehouden op verdenking van deze mishandeling. Hij is overgebracht naar het politiebureau, waar hij is ingesloten en in verzekering is gesteld. De politie heeft de zaak in onderzoek. Het slachtoffer is op de eerste hulppost van het ziekenhuis behandeld aan zijn verwondingen. Als er getuigen zijn die zich nog niet gemeld hebben bij de politie, dan worden ze verzocht om dit als nog te doen. Dit kan via tel. 0800-7000 Meld Misdaad Anoniem of bij de lokale politie in Rijssen via tel. 0900-8844. (2009050581)

Openlijk geweld

Enschede

Op vrijdag 6 november vond er bij de onderdoorgang van de Korte Hengelosestraat richting het Stationsplein rond 20.15 uur een mishandeling plaats, waarbij meerdere personen betrokken waren. Onderzoek van de politie heeft uitgewezen dat een groepje jongeren, getracht heeft om een I-Pod van jongen te willen wegnemen. Dit lukte niet hierop hebben enkele jongeren uit de groep deze jongen mishandeld. De politie heeft twee verdachten aangehouden. Zij zijn overgebracht naar het politiebureau, waar zij in verzekering zijn gesteld. Het gaan om een 22-jarige en een 21-jarige jongeman uit Enschede. (2009050533)

Rijbewijs ingevorderd

Almelo

De politie heeft het rijbewijs ingevorderd van een 20-jarige beginnende bestuurder uit Almelo, nadat hij op zondag 8 november omstreeks 04.30 uur werd gecontroleerd op de Zeven Bosjes in Almelo. De blaastest wees 1,26 promille uit. Proces-verbaal wordt opgemaakt en het rijbewijs is ingevorderd. De aanleiding van de controle was het feit dat de auto tegen een straatlantaarn was gereden op de Zeven Bosjes, vlakbij de Broekerheide en de verkeerslichten. De auto was flink beschadigd en is weggesleept. De automobilist en een inzittende zijn bij het ongeval niet gewond geraakt. (2009050678)

Mishandeling, verdachte aangehouden

Enschede

Een 19-jarige man uit Enschede is op zondag 8 november aangehouden, omdat hij ervan verdacht wordt dat hij omstreeks 02.20 uur in een horecagelegenheid op de Oude Markt in Enschede een man zou hebben mishandeld. De mishandelde man heeft zich onder doktersbehandeling moeten stellen. De verdachte is overgebracht naar het politiebureau, waar hij is ingesloten en in verzekering is gesteld. (2009050677) (

Politie Twente