Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
8 november 2009

Al in de eerste bocht buitenspel gezet
Carlo van Dam op Jarama van de baan gereden

Jarama - Autocoureur Carlo van Dam kijkt met gemengde gevoelens terug op de laatste races om de Superleague Formula 2009 die dit weekeinde op het Spaanse circuit van Jarama werden verreden. Na een lastige kwalificatie en eerste race, vertrok Carlo vandaag in de tweede race vanaf de zesde positie en was hij ervan overtuigd het seizoen voor PSV met een positief resultaat af te kunnen sluiten. Kort na de start werd hij echter door Esteban Guerrieri van de baan geramd.

"Jammer, want ik was met een goed gevoel naar Jarama afgereisd en wilde PSV graag met een mooi resultaat de winter insturen", aldus Carlo. "In de kwalificatie hadden we auto helaas niet voor elkaar, we hadden amper tractie en dan ben je hier geklopt. In de eerste race kon ik wat plaatsen goedmaken omdat er nogal wat auto's uitvielen en zo mocht ik in de tweede race vanaf de zesde plaats vertrekken. Ik ging vol vertrouwen van start, pakte de vijfde positie,

maar in de eerste bocht reed Guerrieri (Olympiacos) ineens vol tegen me aan. Hij heeft kennelijk helemaal niet geremd. Daarmee was mijn race over. Echt jammer, want hoewel we de setup misschien niet optimaal voor elkaar hadden, hadden we in die tweede race wel wat voor elkaar gekregen. Vooral PSV en het team hadden dat verdiend.

"Ik wil PSV dan ook bedanken voor de races die ik dit jaar voor ze heb mogen rijden, en de organisatie van de Superleague Formula complimenteren met hun kampioenschap, want zoals ik al eerder heb gezegd, was ik aangenaam verrast door de auto's, de organisatie en de competitie.

"Het is voor mij een enerverend jaar geweest. Voor mij is het nu zaak 2010 in kaart te brengen. Er speelt momenteel van alles, ergens in de komende maanden hoop ik dat een en ander op z'n plaats valt."


Noot voor redacties


Contact details (

Ingezonden persbericht