Ingezonden persbericht


Afgetekende zege voor Ho-Pin Tung in
laatste race Superleague Formula

Ho-Pin Tung had zich geen beter slot van het seizoen in de Superleague Formula raceklasse kunnen wensen. In de tweede race op het Jarama-circuit buiten Madrid reed hij sterk naar de hoogste trede van het rostrum toe. Het team van Galatasaray had extra reden tot juichen, want in de eerste race moest de Nederlandse Chinees nog uitvallen met een gescheurde remleiding. Ook in de eerste race reed de Chinese held sterk; in de eerste vijf ronden klom hij van de vijfde plek op de startgrid naar de derde plaats, tot de remmen dienst weigerden.

'Ik ben ontzettend blij dat nu eens alle puzzelstukjes op hun plaats vielen,' vertelt een opgeluchte Ho-Pin Tung, direct na de Superfinale. Daaraan mocht hij op grond van zijn prestaties ook deelnemen. In de Superfinale werd hij vierde. Ho-Pin:' In race 2 ging ik heel goed van start en kon ik direct naar de tweede plaats rijden. Tijdens de safety car procedure wist ik al dat naar de top van het veld kon. De auto was goed, voelde goed aan en ik kon buitenom aan de leiding komen. Mijn voorsprong kon ik uitbouwen, de pitstop ging goed en ik reed afgetekend naar de overwinning,' glunderde Ho-Pin Tung.

Dat de Chinees in de Superfinale vierde kon worden was niet minder dan een wonder. Halverwege die korte sprintrace brak een dempersteun af en zat er weinig anders op dat de auto veilig thuisbrengen.

'Het was een heel goed weekend,' blikt Ho-Pin terug. We hebben dit seizoen veel pech gehad, daardoor smaakt deze overwinning extra zoet. Samen met mijn tweede plaats op het circuit van Zolder is dit het hoogtepunt van2009. Op naar 2010!' laat hij er veelbetekenend op volgen.

Noot voor de redactie,

Ingezonden persbericht